Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-25 07:08:00

Száloptikás kamerával kukkolta a szomszéd nőt a fürdőszobában

Egy száloptikás kamerával figyelte a szomszéd ház fürdőszobájában fürdőző nőt egy férfi Keszthelyen. Az ügyészség most tiltott adatszerzés bűncselekménye miatt emelt vádat a kukkoló ellen, akiről az is kiderült, hogy az erkélyen kihajolva más módon is készített felvételeket a szomszédjáról.

 

A 46 éves keszthelyi férfi, mint kiderült évek óta figyelte már a nőt, különböző helyeken felvételeket készített róla. Az élet úgy hozta, hogy idővel szomszédok lettek, így a férfi a korábbinál aktívabban kukkolhatott.

„A két fürdőszoba közös szellőző kéményében átvezetett egy száloptikás kamerát és azzal vette fel az ott történteket. Egy idő után a szomszédék észrevették, kirángatták a száloptikás kamerát a közös szellőző kéményéből és megtették a feljelentést”

– nyilatkozta Pirger Csaba, a Zala megyei Főügyészség szóvivője.

A technika fejlődésével egyre gyakrabban lehet hallani hasonló esetekről, amikor különféle eszközökkel próbálnak – elsősorban férfiak – nőket megfigyelni.

„Nagyon sokan nem tudják, hogy ez büntetőjogi kategória. Ugye nem mást részesít védelemben a magyar büntetőjog, mint a magánszemélynek az intimszféráját, hiszen ez egy alkotmányos alapjognak minősül”

– mondta Weller Jakus Tamás, jogász.

A férfi ellen az ügyészség tiltott adatszerzés miatt indított eljárást, amiért akár három éves szabadságvesztést is kaphatna, de tekintettel a beismerő vallomásra, a megbánásra, az ügyészség próbára bocsátást javasol a bíróságnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink