Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-24 05:50:00

Gyakrabban kaphatnak büntetést a szabálytalanul parkoló autósok

Egy a HírTV birtokába került hangfelvétel szerint ugyanis a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője több kerékbilincselést sürget az állománytól, mert kevesli a napi három-négy esetet. A Főpolgármesteri Hivatal nem kommentálta az ügyet. A DK támogatja a szankcionálást.

Egy most kiszivárgott hangfelvétel szerint azonban, akár a mostani két-háromszorosára is emelkedhet a büntetések száma, legalábbis erről beszélt egy állománygyűlésen a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője.

„Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját és megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben feljebb tudjuk emelni a szintet. Nem akarunk még annál is feljebb menni, mert felemeljük a szintet, mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkánkat" - mondta Handl Tamás, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója. 

Handl Tamás szerint az indokolja a szigorúbb fellépést, mert kevésnek tartja a befolyó bírságot, amelyből – ahogy a felvételen is hallható – a főváros is vastagon kap belőle.

„Nem azt akarom ezzel mondani, hogy mindenkit meg kell bírságolni, de az, hogy egy 24 óra alatt három kerékbilincset rakunk ki Budapesten és mellé rakunk két feljelentést, vagy közigbírságot, bocsánat, közigbírságot, az nálam kimeríti a nem k**va sokat dolgozunk című műszakot" - fogalmazott az igazgató.

A főváros egyébként 15 millió forintos pluszbevétellel számol a kerékbilincselések hatására. Kerestük a Főpolgármesteri Hivatalt az ügyben, de nem nyilatkoztak. Karácsony Gergely Facebook-posztjában azt írta: mindenki érdeke, hogy a parkolásnál is betartsák a szabályokat, a közlekedést akadályozó autókat pedig el kell szállítani. Éppen ezért támogatja az új rendészeti igazgató törekvéseit, hogy hatékonyabban lépjenek fel a szabálytalankodókkal szemben.

A FÖRI igazgatóját, Handl Tamást legtöbbször úgy azonosítják be, mint Gyurcsány Ferenc volt testőrét, illetve a DK-hoz kötődő fővárosi cégvezetőt.

„Ez a szokásos fideszes technika egyébként. Nyilvánvalóan mindenki tudja, hogy Handl Tamás Gyurcsány Ferenc testőreként dolgozott. Egyébként pedig a fővárosi cégre pályázat útján nyerte el a munkát és mondhatjuk, hogy a leghozzáértőbb ember került a legjobb helyre" - erről már a DK szóvivője beszélt Híradónknak.

Barkóczi Balázs elmondta: a DK egyetért a fővárossal abban, hogy Budapest közlekedésének felügyelete az elsődleges szempont. És nem szabad engedni, hogy megbénítsák a forgalmat autósok, vagy esetleg zöld területeken parkoljanak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink