Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-22 18:38:00

Totálisan kiborult az MSZP: nem segítik a “dezertőröket”

Nem támogatja a jövőben a dezertőröket az MSZP - erről döntöttek a párt választmányi ülésén, miután két szocialista polgármester a Demokratikus Koalícióba távozott. Tóth Bertalan azt mondta: a történtek ellenére pártja továbbra is az összefogás mellett áll, beleértve a közös listát is, a munkában azonban egyenrangú félként akarnak részt venni.

„Szerkesztő úr, kétségtelen, hibáztunk…” - az MSZP budapesti elnöke szerint a két polgármester kilépése után van ok az önvizsgálatra a pártban. A fővárosi közgyűlésben azonban – mint mondta – a történtek nem változtatnak az erőviszonyokon.

„5 fős frakciónk van, jövő héten meg fog alakulni az MSZP-Párbeszéd frakció, tehát 7 fővel fogunk politizálni, ami a legerősebb frakciót jelenti Karácsony Gergely mögött, nem örülünk ennek, nem segíti az MSZP sem fővárosi, sem országos pozícióját, bár azt gondolom, hogy a valós tartalmi kérdéseket ez nem írja felül.” - mondta Molnár Zsolt az Egyenes Beszédben.

A kilépő polgármesterek ügye volt az egyik téma az MSZP hétvégi választmányi ülésén is. A tagok döntöttek arról, hogy az MSZP továbbra is kitart az ellenzéki együttműködés mellett, amelyben egyenrangú félként vennének részt, a pártot elhagyók mögé azonban nem állnak be a jövőben.

„A választmány úgy döntött, hogy azok, akik elhagyják ezt a közösséget, kilépnek az MSZP-ből, és a későbbiekben a választásokon más pártok színeiben kérik az MSZP támogatását, ez a közösség ezt a támogatást nem fogja megadni.” - nyilatkozta Tóth Bertalan, a párt elnöke.

Kivéve, ha előválasztáson döntöttek róluk a választók - ez esetben ugyanis, az MSZP elfogadja az emberek akaratát - mondta a pártelnök.

Hogy lesznek-e még átigazoló politikusok, egyelőre nem tudni. Kovács László, az MSZP korábbi elnöke ugyanakkor nem túl bizakodó. Az origónak azt mondta: előfordulhat, hogy lesznek még kilépők, Gyurcsány Ferenc például őt is megkereste ezügyben.

Közben a Magyar Nemzet az MSZP elnökségéből származó információkra hivatkozva azt írja, hogy Varju László és Élő Norbert DK-s politikusok keresik fel a szocialistákat és próbálják átcsábítani őket. Tóth Bertalan ezt nem akarta kommentálni.

„Nincsen ilyen stratégia” - Dobrev Klára az Egyenes beszédben cáfolta, hogy pártja ki akarná üresíteni az MSZP-t. Szerinte érthető a szocialisták csalódottsága, most azonban - mint mondta - mégsem ezzel kell foglalkozni, hanem 2022-re kell készülni.

„Az, hogy a pártoknak együtt kell működnie, az szerintem egy olyan erős politikai parancs, amit nem tud semmi felülírni.” - tette hozzá Dobrev.

Dobrev Klára elmondta, a DK azért indított online konzultációt az összefogásról, hogy az emberek mondhassák meg, milyen együttműködés kell a sikerhez 2022-ben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink