Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-22 11:07:00

Kovács László: engem is megkerestek Gyurcsányék

Nem lehet kizárni, hogy újabb MSZP-s politikusok lépnek át a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióba, és a két párt későbbi egyesülését sem lehet kizárni - minderről Kovács László beszélt az Origónak.

 

 

Amint arról az atv.hu is többször beszámolt, elhagyta az MSZP-t és a DK-hoz csatlakozik két fővárosi polgármester. Kiss László óbudai, valamint Szaniszló Sándor Pestszentlőrinci városvezető azzal indokolta döntését, hogy a DK-tól kapják a legtöbb támogatást programjuk végrehajtásához. Az MSZP elnöke úgy reagált: a két politikus csalódást okozott közösségüknek. Gyurcsány Ferenc szerint az a legfontosabb, hogy egy nyitott, befogadó és erős közösséget hozzanak létre.

Kovács László az Origo-nak elmondta, hogy nem ismeri a két politikus döntésének az okait, ezért nem tudja, hogy miért döntöttek úgy, hogy átigazolnak a DK-ba. Az MSZP volt elnöke emlékeztetett arra, hogy a DK vezetői és aktivistái között többségében vannak azok, akik az MSZP politikusai voltak korábban, ilyen Varju László és Vadai Ágnes is. Önmagában ez a váltás nem meglepő, a két párt értékrendje hasonló - mondta.

Előfordulhat, hogy folytatódik az áramlás a DK felé, olyan is lehet, hogy valaki szeretné, ha a két párt egyesülne - tette hozzá. Kovács László szerint ez azért is lehetséges, mert a két pártnak együtt sokkal nagyobb esélye van, közös listával és közös jelöltekkel. Igen meghívtak a DK-ba engem is, de nem lépek ki az MSZP-ből.

Nagyon szeretném, ha az MSZP nem gyengülne tovább, és a két párt megmaradna nagyon stabil szövetségben - mondta a szocialisták volt elnöke. A két pártnak külön-külön kell eldönteni, hogy egyesülnek-e vagy nem.

Két külön pártként, és egyesülve is el tudom őket képzelni, nem tudom, melyik a jobb, de a mostani helyzet egy adottság - mondta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink