Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-21 09:46:00

Simicska nem vesz fideszes városban készült kenyeret

Állataival és vidéki birtokával foglalkozik a pár éve még a legnagyobb hatalmú milliárdosnak számító Simicska Lajos, akinek az irodájában egykoron miniszterek és állami vezetők előszobáztak – írja a Blikk. Orbán Viktor miniszterelnök egykori legjobb barátja már nem politikusok és üzletemberek között forog, hanem egy kis bakonyi faluban tölti ideje nagy részét, ahova már többé-kevésbé be is illeszkedett.

Simicska nem vesz fideszes városban készült kenyeret
Simicska Lajos

Korábban százmilliárdos állami beruházásokon dolgozott, most egy hatalmas lovardát épített a falu szélén, és lovas és falusi turizmusból próbál megélni. Van egy takaros vendégháza Hárskút közepén, ahol egy szobát akár 20 ezer forintért is ki lehet venni egy éjszakára.

- Veszprémben lakik, de minden reggel jön a vendégházhoz, ahol átül a terepjárójába, és kimegy a tanyájára – mesélte a Blikknek az egyik szomszéd, akinek elmondása szerint Simicskáék mindig kedvesen köszönnek. – Amikor bevásárolták magukat a környékre, felbolydult a falu, de már megszokták a jelenlétüket – tette hozzá.

Simicska cégbirodalmából mára csak egy cég, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. maradt, azt próbálja fejlesztgetni – írja a Blikk, hozzzátéve: a milliárdosnak láthatóan még mindig van mit a tejbe aprítania, kétszáz hektárnyi földön gazdálkodhat, a cége telephelye is rendezett, ő maga pedig egy új luxus-Jaguárt vett magának. A vállalkozásának fő tevékenységi köre a cégbírósági adatok szerint a lótenyésztés lett a kecsketenyésztés helyett – erről a 24.hu írt először –, de tartanak juhokat és teheneket is. A helybeliek elmondása szerint vettek a közelben egy tavat is, amit nagyon szépen megcsináltak.

- Én csak jókat tudok mondani Simicskáékról, akik annak ellenére, hogy lezárták a tó környékét, megengedik, hogy arra sétáljak – mondta egy idősebb asszony. Egy másik férfi szerint Simicskáék a falunapon is aktívak voltak, hoztak lovakat, amelyekre a gyerekek felülhettek.

Simicska teljesen szakított a politikával, a politizálással azonban nem. Szokott menni a helyi közértbe pékáruért, ahol mindig ajkai kenyeret vesz és nem zircit.

- Ezt azzal magyarázta, hogy Ajka MSZP-s város, míg Zirc fideszes – mesélték mosolyogva a boltban a bizarrnak tűnő választását.

Orbán és Simicska a 2014-es választások idején veszett össze, és csatájuk 2015 januárjában torkollott nyílt háborúba. Ezután cégei nem kaptak több állami megbízást, médiabirodalmát pedig a Fidesz ellen fordította. Simicska a Fidesz 2018-as totális győzelme után kapitulált, egy agrárcégen kívül eladta minden érdekeltségét Nyerges Zsoltnak – teszi hozzá a Blikk.

A teljes cikket itt olvashatják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink