Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-21 12:42:00

Gyurcsány kőkemény üzenetet küldött az MSZP elnökének

Elhagyta az MSZP-t és a DK-hoz csatlakozott két fővárosi polgármester. Kiss László óbudai, valamint Szaniszló Sándor pestszentlőrinci városvezető azzal indokolta döntését, hogy a DK-tól kapják a legtöbb támogatást programjuk végrehajtásához. Az MSZP elnöke úgy reagált: a két politikus csalódást okozott közösségüknek.

"Azoknak van igaza, akik amikor az ellenzékről gondolkodnak, azt mondják, hogy nem azért kell együttműködni, mert nincsenek vitáink, hanem azért, hogy egyszer majd lehessenek"

- írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke szerint "majd a demokratikus, új magyar köztársaságban újra lesz helye az okos, jó vitának". Most azonban az önkény elleni harc ideje van, és a viták közepette is azt gondolja, hogy az ellenzéket hazafiak alkotják és vezetik. "Igaz ez az MSZP elnökére, Tóth Bertalanra is." - húzta alá a politikus.

Gyurcsány elismerte, hogy a két polgármester átlépése miatt nem lehetnek könnyű napjai az MSZP-nek, de szerinte nem lehet olyan csalódás, amely megkérdőjelezi egymás tisztességét és közös hitét. "És valójában ez tesz minket közösen hazafivá"

- jelentette ki a párt elnöke.

Tóth Bertalan néhány napja még közös ellenzéki összefogással kívánt az Alkotmánybírósághoz fordulni:

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink