Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-21 16:00:00

Nem akarta beengedni Matolcsy az ellenzéki képviselőket a jegybankba

Mellár Tamás és Tordai Bence időpontot kért Matolcsy Györgytől, mert az inflációról és a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájáról akartak tájékoztatást kapni.

A Párbeszéd Magyarországért két képviselője még február 7-én kereste meg levélben a Magyar Nemzeti Bank elnökét. A válaszra február 20-ig kellett várniuk – írja a hvg.hu. Ebben elismerte Matolcsy, hogy „az állami szervek kötelesek a képviselőket a megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni, ennek megfelelően a képviselő valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást kérhet".

A jegybankelnök viszont a folytatásban azt is hozzátette, hogy a törvény azt is rögzíti, hogy e jogosultság az érintett szerv működésére vonatkozó előírásokra figyelemmel, valamint rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelme nélkül gyakorolható. Matolcsy erre hivatkozva azt kérte, hogy inkább írásban tegyék fel a kérdéseiket.

A Párbeszéd a Facebookon fejezte ki értetlenségét, azt írták, nehezen értik, hogy néhány dokumentum elolvasása és főosztályvezetőkkel megejtendő, félórás beszélgetés milyen sérelmet okozna a rendeltetésszerű működésben.

Matolcsynak korábban is már voltak érdekes kijelentései:

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink