Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-21 13:01:00

Mesterházy: támadás alatt van az MSZP

„Nagyon kell vigyázni egymásra – úgy látom, mert sokféle támadás alatt van a szocialista párt” – erről az ATV Start című műsorában beszélt az MSZP … annak kapcsán, hogy a párt fővárosi polgármestere átlépett a DK-ba.

 

Csütörtökön elhagyta az MSZP-t, és a DK-hoz csatlakozott két fővárosi polgármester. Kiss László óbudai, valamint Szaniszló Sándor Pestszentlőrinci városvezető azzal indokolta döntését, hogy a DK-tól kapják a legtöbb támogatást a programjuk végrehajtásához. Az MSZP elnöke úgy reagált: a két politikus csalódást okozott a közösségüknek. Ezt az érzést erősítette meg Mesterházy Attila az ATV Start című műsorában is, mert szerinte két olyan politikusról van szó, akik az elmúlt két évtizedben az MSZP-ben dolgoztak.

Arra a kérdésre, hogy számít-e más szocialista politikusok kilépésre a pártból azt felelte, hogy bízik benne, hogy a DK-ból nem keresik meg a párttársait.

„Ha én lennék, akkor nem csábítgatnám más pártok politikusait, mert alapszabály, hogy egymástól nem rabolunk se szavazót, se politikust, mert azzal nem megyünk előre” – jelentette ki Mesterházy.

Szerinte most „csak az történik, hogy újraosztjuk a már meglévő szeletét a tortának, ez a szelet még nem elég nagy – már alakul, de nem elég nagy ahhoz, hogy Orbánt 2022-ben elküldjük a hatalomból.”

Nagyon reméli, hogy ez nem egy tudatos csábításnak az eredménye. Mint fogalmaz, „azt el tudja képzelni, hogy van olyan, hogy egy politikus úgy dönt, hogy nem ebben a közösségben, hanem egy másikban képzeli el a jövőjét. De erre egy tudatos stratégiát építenek, az szerintem nem szerencsés.”

Nem helyes stratégia – nem ez az útja módja egy pártnak, hogy megmutassa a növekedését

Üzenet az MSZP-nek

„Azt azért üzenném, hogy az MSZP-s politikusoknak nagyon kell vigyázni egymásra – úgy látom, mert sokféle támadás alatt van a szocialista párt” – jelentette ki adásban az MSZP országgyűlési képviselője. Szerinte, ha ebben nem járnak el ésszel, kellő óvatossággal és nagy odafigyeléssel, akkor még a végén „elolvad az MSZP, és tudjuk, hogy annak a végén mi van: az olvadás vége az, hogy megsemmisül.”

Még egy dologra vigyázni kell – tette hozzá, hogy a pártpolitikai döntések ne veszélyeztessék a 2022-es összellenzéki együttműködést. „Mi együtt szeretnénk indulni 2022-ben, közös minszterelnök-jelölttel és egy listával – ez a sikernek a receptje. Én ebben vagyok meggyőződve” - hangsúlyozta. De „ha ilyen konfliktusok nehezítik esetleg a pártok egymás iránti bizalmi helyzet megerősödését”, akkor Mesterházy úgy véli, az összefogás is veszélybe kerül. „Ezért nagyon nagy felelőssége van minden politikai vezetőnek, hova helyezi a működésének a fókuszát: saját társaival versenyez-e vagy maradunk annál, hogy Orbánnal és Fidesszel versenyzünk. Én ennek lennék a híve” – mondta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink