Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-21 19:49:00

Felszólították a kormányt, hogy kezdjen végre érdemi bértárgyalást

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) felszólítja a kormányt, kezdjen végre érdemi bértárgyalást a közszolgáltatásban dolgozókkal - közölte a szakszervezet pénteken az MTI-vel.

Felszólították a kormányt, hogy kezdjen végre érdemi bértárgyalást

Az állami tulajdonú vállalatoknál még csak el sem kezdődött az érdemi egyeztetés - mutatott rá Kordás László, a MASZSZ elnöke a közleményben. "Egyetlen százaléknyi ajánlatot sem tett a közszolgáltatásban dolgozó vasutasoknak, volánosoknak, postásoknak, vízügyeseknek" - fogalmazott.

A szakszervezeti vezető szerint a szakszervezetek követelése, a több tételből adódó kétszámjegyű béremelés hónapok óta ismert a cégvezetők előtt.

Kordás László a mintegy 130 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség nevében felszólítja a kormány illetékeseit, tiszteljék meg áldozatos munkát végző alkalmazottaikat azzal, hogy mielőbb előállnak egy megfelelő béremelési ajánlattal.

Az elnök emlékeztetett: a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) tagjai február 20-án bejelentették, hogy kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek, amennyiben záros határidőn belül nem ad engedélyt a kormány a cégeinek a valós bértárgyalás megkezdésére.

Az elnök tapasztalata szerint ezeknél a vállalatoknál fogytán van a dolgozók türelme, és nem fognak hezitálni, ha a szakszervezetek sztrájkba hívják őket. Márpedig, a kollektív munkaügyi vita a munkabeszüntetéshez vezető rövid úton az első lépés - írták.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink