Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-21 14:53:00

Elvette a bíróság a képviselői mandátumát Márki-Zay párttársától

Méltatlan képviselői mandátumára Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen – ezt mondta ki a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Az indoklás szerint Krupiczer ugyan időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést. Ha az ítélet jogerőre emelkedik, akkor előrehozott választást kell tartani.

Félig elfogadta és félig elutasította mindkét fél érvelését a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ma délutáni ítéletében, amely azért született, mert a Csongrád Megyei Kormányhivatal, amely pert indított a hódmezővásárhelyi közgyűlés döntésével szemben – írja a hodpress.hu. Annak Ügyrendi és Mandátumvizsgáló bizottsága, és ennek megfelelően a közgyűlés döntése szerint is Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő felfüggesztette a vezetése alatt működő Krupart Kft. által szórt online rádió adását, ezért rendezte az összeférhetetlenségi problémát önmagával kapcsolatban. Ezt a bíróság el is fogadta, elegendőnek találta ezt, nem kell eladnia a céget, vagy kivenni a médiás tevékenységi köröket. Mint a bíró kifejtette: október 13 és 30 között valóban fennállt az összeférhetetlenség, de ezt a képviselő időben rendezte.

Azt azonban elutasították, hogy Krupiczer megfelelően és időben tájékoztatta a közgyűlést a kérdésről. A bíróság indoklásában azt mondta: az október 23-án megalakult közgyűlést követően három munkanapja lett volna a testület egészét – nem egyes tagjait, akkor sem, ha azok rendelkeztek ezzel az információval – tájékoztatni magáról a helyzetről, ám ezt nem tette meg. Krupiczer így az első fokú ítélet szerint méltatlan a képviselőségre, ami ha jogerőre emelkedik, akkor a mandátum elvesztésével és mivel egyéni képviselőről van szó, időközi választás kiírásával jár.

Hódmezővásárhely polgármestere Facebook-posztban reagált a bírósági döntésre. Márki-Zay Pétere azt írja, fellebbeznek, és reméli, hogy az időközi választáson megerősítik a szavazó polgárok az októberi választást, de maga az eljárás akkor is milliókba fog kerülni az önkormányzatnak.


Hódmezővásárhely polgármestere legutóbb az Egyenes Beszédben így szerepelt:

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink