Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-21 15:34:00

A DK nem lenne meglepve, ha lennének még ellenzéki politikusok, akik belépnének a pártba

Erről is beszélt többek között a Demokratikus Koalíció szóvivője az ATV Start című műsorában annak apropóján, hogy ismert, korábban MSZP-s polgármesterek a DK-ba igazoltak át.

Átlépett két MSZP-s polgármester a DK-ba

 

Mint ismert kilépett az MSZP-ből, és a DK-hoz csatlakozott két fővárosi polgármester. Kiss László óbudai, valamint Szaniszló Sándor pestszentlőrinci városvezető azzal indokolta döntését, hogy a DK-tól kapják a legtöbb támogatást a programjuk végrehajtásához. Az MSZP elnöke úgy reagált: a két politikus csalódást okozott a közösségüknek. Gyurcsány Ferenc szerint az a legfontosabb, hogy egy nyitott, befogadó és erős közösséget hozzanak létre.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője az ATV-ben elmondta, hogy nem lenne meglepve, ha több szocialista, illetve más pártok politikusai úgy döntenének, hogy belépnek a DK-ba. Hangsúlyozta, hogy tavaly október óta növekszik a párt tábora, lassan már 11 ezer taggal bírnak. Ennek szerinte az lehet az oka, hogy a DK politizálási stílusa, a párt növekedési potenciálja, és az hogy következesen képviselnek egy politikát, az mindenki számára szimpatikus, illetve vonzó.

A két MSZP-s polgármester átlépésével kapcsolatban megjegyezte, hogy ez egy hosszú folyamat eredménye volt, és csak megerősítette azt az indokot, hogy a két politikus úgy érezte, a DK tudja megadni nekik a legnagyobb politikai támogatást. De hangsúlyozta, hogy mindez nem befolyásolja az MSZP és a DK közti viszont, hiszen 2022-ben közösen kell legyőzniük a jelenlegi kormánypártokat.

atv.hu
 

Ajánlom

További belföldi híreink