Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-20 16:29:00

Palkovics László egy győri panellakást adott a Budai Várban lévő ingatlanért cserébe

A portál szerint az innovációs és technológiai miniszter egy győri lakótelepen bérelt lakást ajánlott fel cserébe a Halászbástya közelében lévő műemlék lakásért, amiért havi 40-ezer forint bérleti díjat fizet az önkormányzatnak.

Palkovics László egy győri panellakást adott a Budai Várban lévő ingatlanért cserébe

A hvg.hu azt írja: ráadásul már a Várban lévő lakásban élt a miniszter, amikor az egész ügyletet intézte.

Palkovics László tavaly ősszel azt mondta az atv.hu-nak, hogy kész találkozni V. Naszályi Mártával, szívesen nyilvánosságra hozza várbeli lakásának a szerződését és kész magasabb bérleti díjat is fizetni.

De arra ösztönzi az I. kerület új polgármesterét, hogy akkor mindenkinek a lakásbérleti szerződését, például a volt MSZP-s kormánybiztosét, Baráth Eteléét is hozza nyilvánosságra, ne csak “palkovicsozzon” - mondta akkor.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy nem azért lakik a Várban, mert kifejezetten ott szeretett volna élni. “A Vár nekem egy szempontból volt jó, a feleségem, a gyerekeim, meg az ő szülei miatt. Azért költöztünk oda, mert a feleségem ott nőtt föl. A szülei ott laknak ötven éve, ezért aztán úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek - az egyik négyéves, a másik hatéves -, fontos, hogy a nagyszüleikhez közel legyenek, mert ugye én éjjel-nappal dolgozom, a feleségemnek meg fontos az édesanyjának a segítsége. Ezért odaköltöztünk egy 63 négyzetméteres lakásba 2013-ban, azaz még a közigazgatási karrierem előtt az akkori jogszabályoknak megfelelő feltételek mellett. Ezeket a feltételeket pedig az önkormányzat rendeletei és szabályai határozzák meg mindenki számára: legyen az mérnök, nyugdíjas vagy miniszter” - mondta a korábban az atv.hu-nak adott interjúban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink