Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-19 07:30:00

Döbbenet: Nagy Feróról és Heilig Gáborról is jelentett Vikidál Gyula

Heilig Gábor neve egy alkalommal szerepelt az állambiztonsági iratokban.

Mint ismert még 2004-ben derült ki Vikidál Gyuláról a Magyar Narancsban, hogy Dalos fedőnéven a pártállami állambiztonság ügynöke volt. Akkor az is kiderült, hogy Nagy Feróról is jelentett az énekes. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára egy mostani Facebook-bejegyzése azt írja, hogy Vikidál Heilig Gábort is megemlítette egy beszámolójában.

A közölt dokumentum szerint 1986. április 22-én a „Lehel” fedőnevű „K”-lakásban Dalos fedőnevű ügynök, azaz Vikidál Gyula arról jelentett Gábor Róbert rendőr főhadnagynak, hogy „a nemrég elhunyt Drosztmér István helyett a 100 Folk Celsius együttes új tagja Eszményi Viktória férje, Heilig Gábor lett.”

Vikidál Gyula saját magáról is jelentett, mégpedig, hogy a P. Boksz együttesből kivált, és helyette átmenetileg Varga Miklós lett az együttes énekese - írja a hirklikk.hu. Vikidált a Rock Színház társulata kívánta szerződtetni. Ha a szerződést megkötik – olvasható a jelentésben -, akkor a rock-zenészek közül Nagy Feró után ő lesz a második, aki színházhoz szerződött.

A III/III-B alosztály főhadnagya feladattal is megbízta Dalost, mégpedig azzal, hogy vegyen részt április 26-án az Ifjúsági Rendező Iroda által szervezett Saxon együttes koncertjén. Ott „próbáljon információt szerezni Hegedűs László konzuli útleveles személyről”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink