Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-19 16:30:00

Keményen szembeszállt az adótervekkel a fideszes polgármester

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiállt az iparűzési adó drasztikus csökkentésére vonatkozó javaslattal szemben, kifejezve, hogy neki elsőrendű kötelessége a város és polgárai érdekeinek a védelme.

Keményen szembeszállt az adótervekkel a fideszes polgármester
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, fotó: MTI

„A sajtóban Parragh László kamarai elnök által napok óta hangoztatott javaslatai hibásak, az érintett településeknek és térségüknek egyaránt károsak. A Tanács tagjai bizonyára értenek a gazdasághoz, de minden tiszteletem mellett is biztosan nem értenek az önkormányzatok finanszírozásához, és az a gyanúm, hogy nem ismerik az emberek mindennapi, jogos igényeit sem.”- írja közösségi oldalán a polgármester.

Szerinte az iparűzési adó csökkentése nem az önkormányzatokat, hanem az embereket fogja elsődlegesen sújtani.

„Az önkormányzat ugyanis nem magáért van, adóbevételeit a városra, annak polgáraira és a gazdasági környezet folyamatos fejlesztésére költi. Ebből működtetjük a várost, biztosítjuk a szolgáltatásokat, látjuk el az üzemeltetési feladatokat és fejlesztünk. Nincsenek ugyanis pénzverdék a városházák pincéjében. Vannak azonban HELYI adóink. Ezekből a legjelentősebb bevételt az iparűzési adón keresztül a helyi gazdaság biztosítja, pontosabban az abban dolgozó emberek termelik meg.”

Cser-Palkovics szerint az önkormányzatnak ma, az állam legfontosabb partnereként ugyanúgy érdeke a gazdasági életének fejlesztése, a lehető legjobb befektetési környezet biztosítása, a minél nagyobb hozzáadott értékű (a munkavállalóknak is magasabb jövedelmet biztosító) munkahelyek bevonzása, a technológiai fejlesztések elősegítése. A polgármester úgy számol, hogy most javasolt intézkedések hatása beláthatatlan, akár az évi 2-3 milliárd forint kivonását is meghaladhatja Székesfehérvárról.

„Meggyőződésem tehát, hogy a helyi adórendszerbe ilyen hirtelen és előkészületlenül belenyúlni nem szabad. A gazdaságnak komoly segítséget nem jelentene, a helyi társadalomban azonban nagyon komoly konfliktusokat eredményezne.”- írja a székesfehérvári polgármester.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink