Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-19 15:01:00

Beszámítható az osztályfőnökét megkéselő győri diák

Az igazságügyi orvosszakértő szerint teljesen beszámítható és nem szenved kóros elmeállapotban az a 17 éves győri fiú, aki tavaly decemberben a tanítási órán szurkálta össze osztályfőnökét - írja az Index.

Beszámítható az osztályfőnökét megkéselő győri diák
Fotó: MTI

A friss szakértői véleményt a napokban kapta kézhez a fiú védője, aki szerint a dokumentum „több sebből is vérzik”, és bizonyos kérdésekre egyáltalán nem adott választ.

"A szakértő a fiú jelenlegi állapotából következtetett arra, hogy a bűncselekmény elkövetésekor is beszámítható volt és nem állt fenn beszűkült tudatállapot"

– mondta az Indexnek Faragó Péter, a diák védője.

Faragó szerint már az önmagában aggályos, hogy védencét csak a történtek után két hónappal vizsgálta meg orvossszakértő, aki ráadásul nem is gyermekpszichiáter.

A diák egyébként az általa megkéselt tanárnőnek és az iskola igazgatójának is levelet írt, amit védője az ügyészségen keresztül akart eljuttatni a pedagógusoknak. Faragó Péter úgy tudja, hogy a levelet csak a tanárnő vette át.

A 17 éves fiút jelenleg a győri büntetés-végrehajtási intézetben, egy kétszemélyes cellában, de egyedül őrzik, családja rendszeresen látogatja és mindenben támogatja.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink