Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 18:48:00

Vagyonnyilatkozati törvényjavaslatot nyújt be a DK

Törvényjavaslatot nyújt be ma a DK annak érdekében, hogy szigorítsák a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget – jelentette be a DK frakcióvezető-helyettese az ATV Start című műsorban. Arató Gergely szerint ugyanis a vagyonosodás nem követhető a jelenlegi vagyonnyilatkozatokból.

Vagyonnyilatkozati törvényjavaslatot nyújt be a DK

637 százalékkal nőtt az országgyűlési képviselők vagyona, vagyis 2010 és 2019 között a honatyák megtakarításai jóval nagyobb mértékben nőttek, mint a háztartásoké – ez derül ki az Mfor.hu elemzéséből, amit a legfrissebb vagyonnyilatkozatok alapján készített.

Ezzel kapcsolatban a DK frakcióvezető-helyettese megjegyezte, hogy ő 2010 és 2018 között nem volt képviselő, de nem is vagyonosodott, és most is ott tart nagyjából, mint akkor tartott. Arató Gergely azt is bejelentette az ATV Start című műsorban, hogy a DK ma törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy szigorítsák a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget. Hozzátette: erre azért van szükség, mert a mai rendszer - szerintük - nem alkalmas arra, hogy érdemben bemutassa a képviselők, a rokonaik és az üzletfeleik vagyonosodását. A DK javaslata szerint: a képviselőknek nem csak a bevételükről és a vagyonukról kellene beszámolniuk, hanem a jelentősebb kiadásaikról is.

A dunaújvárosi időközi országgyűlési választás eredményéből pedig szerinte is az látszódik, hogy ha az ellenzék képes a közös indulásra, akkor működik az ellenzéki összefogás.

A Parlament Népjóléti Bizottsága hétfő délelőtt egyébként – a fideszes tagok szavazatával – leszavazta a családvédelemről szóló DK-s törvényjavaslatot. Mint mondta, a családi pótlék, és a hozzá tartozó gyermekvédelmi támogatásokat emeljék meg. A politikus elmondta, a családi pótlék esetében – Áder János fizetésnek kétszeresére emelése után – ugyancsak kétszeres emelést javasoltak. Nagyságrendileg ez 200 milliárd forintba kerülne, de emlékeztetett, hogy tavaly év végén a kabinet 320 milliárd forintot osztogatott el.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink