Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 20:35:00

Rétvári: A legtöbb esethez 15 percen belül kiér a mentő

Az Országos Mentőszolgálat országosan 10,88 perc alatt ér ki a Prioritás I feladatokhoz, azaz a sürgős esetekhez, a 15 percen belüli kiérkezési arány pedig 82 százalékos - írta Rétvári Bence egy írásbeli válaszában.

Rétvári: A legtöbb esethez 15 percen belül kiér a mentő

A jobbikos Lukács László György valójában arra kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), hogy bocsássa rendelkezésre a mentők kiérkezési idejét megyénkénti bontásban. A Kásler Miklós miniszter nevében válaszoló parlamenti államtitkár erre utaló adatot nem közölt, így az nem derült ki, hogy – mint arra a jobbikos politikus felhívta a figyelmet – az ország eltérő domborzati és más adottságai miatt a kiérkezési idő a szükségesként rögzített 15 perctől eltér-e jelentősen a valóságban az egyes vidékeken - írja az Index.

Rétvári Bence szerint a 2018 végén bevezetett digitális időbélyeg lehetővé teszi ugyan, hogy folyamatosan ellenőrizhető és vizsgálható legyen a kiérkezési idő, a részletes adatokat mégsem osztotta meg Lukáccsal. Annyit közölt csupán, hogy az utóbbi években folyamatosan javult a sürgős esetekben a kiérkezési idő, ami a kormány fejlesztéseinek köszönhető. 2018 végéhez képest, amikor a 15 percen belüli kiérkezési arány még 78 százalék volt, egyetlen évvel később ez az adat már 4 százalékot javult, így jön ki a 82 százalék.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink