Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 14:13:00

Óriási balhé Ferihegyen - rendőrt hívtak a fellázadt utasokra

Kedd reggel 6:30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről a Ryanair egyik gépének, ami Gran Canariara, a Kanári-szigetek egyikére tartott volna. A gépbe időben beszállt minden utas indulásig, azonban a gép nem szállt fel, túlsúlyra hivatkoztak.

Óriási balhé Ferihegyen - rendőrt hívtak a fellázadt utasokra

A Blikk egy olvasójától tudta meg, hogy a repülő Ferihegy egyik eldugott szegletében vesztegel, az utasokat nem engedik leszállni és semmilyen információt nem adnak nekik.

"Az utasok között óriási a felháborodás. Most mondták be, hogy a gép, ami elvileg közvetlen járat, megáll Madridban tankolni. Az utasok nagyon dühösek"

— írta a lapnak az egyik utas, aki hozzátette: a repülő a reptéren való többórás vesztegelés után visszagurult kiinduló pozíciójába. Az utaskísérők rendőrt hívtak az utasokra. A helyszínen a mentők is megjelentek.

A gép végül csaknem hat óra vesztegelés után, 12:19-kor szállt fel.

A fennakadást az okozta, hogy a gép túlsúlyos volt, és a reptéren gurulgatva akartak elégetni üzemanyagot, hogy súlytól szabaduljanak meg. Viszont az utasokat nem engedték leszállni, ráadásul most, hogy kevés kerozin van a repülőben, majd még egy madridi tankolást is be kell iktatni az útba — teszi hozzá a lap.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink