Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 09:21:00

Karácsonyék megkapták az első 10 milliárdot a kormánytól

Utalták a fővárosnak az első 10 milliárdot egészségügyi fejlesztésekre - Fürjes Balázs tegnap twittelte, hogy már pénteken “minden fillérről” megegyeztek Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

A kormány már elutalta az első, egészségügyi fejlesztésre szánt 10,4 milliárdot Budapestnek - derül ki a Magyar Közlönyből. Eszerint 8,4 milliárdot kapnak a kerületek, és 2 milliárdot Budapest, hogy „Budapest főpolgármestere vállalásának megfelelően, a képalkotó diagnosztikai várólisták megszüntetéséhez szükséges intézkedéseket” tehessen, azaz CT-és MR-gépeket vásárolhasson.

A kormány-Budapest megállapodás szerint - hogy a főváros támogassa az atlétikai-világbajnokság megrendezését - az Egészséges Budapest Program keretében öt év alatt 50 milliárd forintos forrást biztosítanak a központi büdzséből a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére.

Tegnap a DK közleményben sérelmezte, hogy nem tartja be a kormány a megállapodást, mert az éves költségvetésbe nem írják bele a 10 milliárdot, Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár viszont Twitter üzenetében azt írta erre, hogy fillérre pontosan megegyeztek már pénteken Karácsony Gergely főpolgármesterrel, és azt tanácsolta: ”a DK-sok beszéljenek Karácsonnyal”.

A főpolgármester néhány napja még a szűk mozgástérről beszélt:

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink