Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 20:23:00

Jakab Péter: őszinte volt a Jobbik tisztújító kongresszusa

A pártelnök arról beszélt: őszinte és kritikus volt a Jobbik tisztújító kongresszusa. Jakab Péter szerint egy a lényeg, hogy a Jobbikban rend legyen, a feladat pedig az, hogy stabil módon tudjon a párt építkezni.

Jakab Péter: őszinte volt a Jobbik tisztújító kongresszusa

Egy csaknem nyolc perces hangfelvételt juttatott el egy ismeretlen az Indexhez, melyen Jakab Péter Jobbik-elnök beszél jobbikosoknak, feltehetően azon a január 25-i tisztújító kongresszuson, amelyen megválasztották őt. A beszéd legérdekesebb része az volt, amikor Jakab arról beszélt, hogy Burik Anett addigi jobbikos sajtófőnök, a "Szávay-klán egyik bizalmasa" kijelentette, hogy ha nem ő marad a sajtófőnök, akkor (Burik Anett) készen áll arra, hogy minden létező belső jobbikos információt átadjon a Fidesznek, mert neki olyan fideszes kapcsolatai vannak, hogy tárt karokkal várják.


Saját köreikben még kritikusabb, és még őszintébb, mint, mikor Orbán Viktor szemébe mondja az igazságot – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint őszinte és kritikus volt a Jobbik tisztújító kongresszusa. „Az igazság, a kritika, az őszinteségnek a pillanatai voltak azok. De, ezt nem szabad megspórolni. Az őszinte beszédet soha nem szabad” – fogalmazott.


A Jobbik kollégái feljelentést tettek, mert két csoportos Messenger beszélgetésükből kiszivárogtak a beszélgetések, képernyőfotók formájában. A képernyőfotókat valaki továbbította Jakab Péternek, aki ezt továbbküldte a Jobbik elnöksége és a frakcióvezetés részére.

Ezek az üzenetek még a tisztújítást megelőzően kerültek Jakab Péterhez. A pártelnök szerint az emberi méltóságot mélységen sértő, szélsőséges megnyilvánulások voltak az üzenetekben.

A feladat szerinte az, hogy rend legyen, és stabilan tudjanak építkezni. „Ha én azt ígértem a választóknak, hogy kemény kézzel, de rendet teszek ebben a pártban, akkor előfordulhatnak sértett emberek, de nekem nem ez a fontos” – szögezte le Jakab. Hozzátette: a tisztújítás után mindenkinek elmondta, hogy mindenki tiszta lappal indul.

A dunaújvárosi győzelemmel kapcsolatban arról beszélt: új Jobbik-elnökként ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatott volna a választóktól.

 

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink