Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-17 12:32:00

Tüntetést szerveznek a gyöngyöspatai romák

Tüntetést szerveznek vasárnap 13 órakor a Nyugati térre - jelentette be a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A Nyugati tértől a Kossuth térre fognak vonulni.

A 13 órakor kezdődő parlamenti ülés előtt sajtótájékoztatót tartott Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Csemer Géza, a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Berki Sándor, a Párbeszéd Nógrád megyei elnöke. A tüntetés az összes roma gyerek jó minőségű oktatása, és a jogegyenlőség mellett áll ki. 

Orbán Viktorral ellentétben, mi, a Párbeszéd hiszünk a társadalmi szolidaritásban és a jogegyenlőségben. Tegnapi évértékelőjén Orbán Viktor olyan emberekről beszélt, akiknek véleményét sosem hallgatja meg – kezdte a sajtótájékoztatót Berki Sándor. Ezért úgy gondolták, hogy ma a Párbeszéd lehetőséget biztosít arra, hogy a gyöngyöspatai önkormányzat elmondhassa a véleményét, eredményeit, és jövőképet. 

Csemer Géza mélyen el van szomorodva attól, hogy egy olyan országban élünk, ahol egy cigányembernek egy bíróság igazságot szolgáltat, a magyar állam szerint akkor sem lehet igaza, éppen ezért vasárnap 13 órakor a Nyugati térre tüntetést szerveznek. Felkért minden roma, és nem roma embert, aki nem ért egyet a gyöngyöspatai szegregációval, menjen el, és adjon ennek hangot. 

A Párbeszéd meghívására beülnek a parlament páholyába, testközelből követhetik, ahogy Orbán Viktor ismét számot ad arról, mit végzett az elmúlt 10 és az elmúlt 1 évben a magyar emberek, és a magyar romák érdekében – mondta a sajtótájékoztatón Tordai Bence. A képviselő szerint sem a számok, sem a tények nem erősítik meg Orbán Viktor szavait, ezért szembe fognak menni a „gyűlöletkeltő propagandával”, amit a magyar cigányság ellen kezdett meg Orbán Viktor és a Fidesz. 

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink