Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-17 19:51:00

Nem ad 700 millió forintot Érd a kézilabdacsapatnak - megszólalt a volt polgármester

Nem költ több száz millió forintot Érd a felnőtt kézilabda csapatra - közölte közösségi oldalán a város polgármestere. Csőzik László híradónknak is megerősítette, hogy az utánpótlásra fordítják a figyelmüket, mert a mostani világklasszis játékosok nagyon drágák, az pedig, mint mondta nem fordulhat elő, hogy a lakók által befizetett építmény adónak több, mint 2/3-a a kézilabdára menjen el. Érd korábbi fideszes polgármestere szerint, amióta nem ő vezeti a várost, semmi sem működik a településen.

 

„Rémálom a népfürdő utcában”. Az érdi kézilabda csapat február 15-i meccséről szóló beszámoló címe ez, amikor mint írják nem kis meglepetésre magabiztos játékkal 40-35-re győzte le az MTK a csapatot. Ez azért is lephette meg a sportszeretőket, mert egy előző cikk szerint éppen ettől a meccstől várták a visszatérést a három vereség, és egy döntetlen után.

Talán ez is hatott a város polgármesterére, aki a Facebookon bejelentette, hogy a csapat idei finanszírozási igénye a tavalyi 400 millió után már 700 millió, ezt pedig a város nem engedheti meg magának. A forrás kell az utakra, járdákra, és vízelvezetésre, majd azt is hozzátette, hogy a jövőben az utánpótlást erősítik.

„Akik itt játszanak, azok a játékosok világklasszis számba mennek, csak ez a szegény város nem bírja el ezt a finanszírozást. Vagy azt fogjuk csinálni, hogy keresünk egy nagy szponzort, és remélem, találunk, amelyik átvállalja ennek a hiánynak a nagy részét, tehát évi több száz millióval járul hozzá a csapat működéséhez. Vagy pedig sajnos le kell mennünk 700 millióról ennek valamekkora hányadára”

– véli Csőzik László Érd polgármester.

„Össze-vissza beszél a polgármester úr”

Ezt már a város volt fideszes polgármestere mondta híradónknak. T Mészáros András szerint az érdiek büszkék a kézilabdázóikra, úgy véli, a csapat olyan brand, amit meg kell őrizni.

„Hogy nem elég a pénz, azt nem értem, szerintem pocsékolják azt a keveset is, ami van, hiszen tavaly mi nem egészen 400 millió, 385 millió forintot terveztünk, és abból negyedik helyen végeztek. A mostani költségvetési előterjesztésben én 480 millió forintot olvastam, hogy annyit szánnak rá, magyarán ez 100 millióval több, mint tavaly mi ráköltöttünk, akkor nem is értem, hogy mi a kevés., vagy mi a nem elég”

– magyarázta T. Mészáros András volt polgármester

Az ATV híradója kereste az Érdi Sport Kft-t, szerettük volna megtudni, hogy mi a véleményük az ügyről, ám az ügyvezető Boldog Anna azt mondta, hogy most nem nyilatkoznak, de a hét közepén kiadnak majd egy közleményt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink