Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-17 18:43:00

Hadházy ezúttal Kövér László feje fölé lógatott táblát - ez történt ma a parlamentben

"Stop propaganda!" ezzel a felirattal ellátott táblát lógatott a karzatról Hadházy Ákos a házelnök feje fölé. Kövér László válaszul kitiltotta a képviselőt a Parlamentből. Az ellenzéki frakciók is akcióztak. Az interpellációk idejére kivonultak az Országgyűlésből. Így tiltakoztak az általuk szájzár-törvénynek nevezett törvénymódosítás ellen.

 

A várakozásokkal ellentétben nem Orbán Viktor, hanem Kásler Miklós felszólalásával kezdődött a Parlament tavaszi ülésszaka. A miniszter a koronavírusról beszélt.

„A Nemzeti Népegészségügyi Központ a járványügyi helyzetet folyamatosan követi, az intézkedéseket a WHO iránymutatásai szerint dolgozza ki. Eljárásrendet dolgozott ki az egészségügyi intézmények számára a fertőzésgyanús személyek elkülönítésére”

„Ennek így semmi értelme nem volt, és ne vegye zokon miniszter úr, de pont Ön fogja megnyugtatni az embereket a koronavírussal kapcsolatban, aki rendre a Tízparancsolatra szokott hivatkozni”

– mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki évértékelőn elhangzott sikeres kormányzásra reagált.

„Nem könnyű koncentrálni, hogyha az embernek enyves a keze. Ja, bocsánat tintás a keze. Akkor tényleg nem lehet neki könnyű. Azt akartam mondani. Akkor tényleg nem lehet neki könnyű. Egyébként pedig ahogy kollegáim elmondták, értékelték az emberek a tavalyi évet. Dunaújvárosban. Elküldték Önöket a pokolba, nagyon helyesen tették” – véli a DK elnöke.

„Tintásság ügyében pont Öntől nem fogadnánk el kioktatást. Ami a tegnapi választást illeti, több szempontból is nagyon tanulságos ez a választás. És hogyha hozzáveszem az elmúlt napokban tett nyilatkozatait, ezt erősíti. A több éves bujdosás után Ön egyre kevésbé próbálja meg titkolni, hogy a teljes baloldal vezető szerepére tör”tó

– válaszolt Dömötör Csaba államtitkár

A vitához Hadházy Ákos egy táblával csatlakozott. Schanda Tamás parlamenti államtitkár éppen egy ellenzéki kérdésre válaszolt, amikor a független képviselő a házelnök feje fölé egy "Stop propaganda" feliratot lógatott.

„Fölszólítom, hogy sürgősen hagyja abba. Illetve tájékoztatom, hogy az ülésről a mai napra kitiltom és későbbi szankcionálásáról pedig majd a házbizottságot fogom tájékoztatni” – jelentette ki Kövér László a parlament ülésén.

Az ellenzék közösen is tiltakozott az általuk szájzár törvénynek nevezett törvénymódosítás ellen, amely szigorúbb büntetést ír elő az Országgyűlés rendjét megsértőknek.

„Azt tudjuk üzenni Orbán Viktornak és Kövér Lászlónak, hogy a Parlament patkója az nem a Várkert Bazár. Oda nem lehet szimplán felcsúti buszokat beparkoltatni és az embereket kirekeszteni. Itt mindenki elmondhatja a hangját és az ellenzéki képviselőkön keresztül az emberek tudják az emberek hallattatni” – jelentette ki Lukács László, a Jobbik képviselője.

A képviselők bejelentették Alktománybírósághoz fordulnak az ügyben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink