Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-17 19:23:00

Brutális állapotok a Jobbikban: Jakab Péter szerint akár a frakció negyede is hátba szúrhatja

Egy csaknem nyolc perces hangfelvételt juttatott el egy ismeretlen az Indexhez, melyen Jakab Péter Jobbik-elnök beszél jobbikosoknak, feltehetően azon a január 25-i tisztújító kongresszuson, amelyen megválasztották őt.

Brutális állapotok a Jobbikban: Jakab Péter szerint akár a frakció negyede is hátba szúrhatja
Jakab Péter, a Jobbik elnöke

Jakab úgy véli, a régiek közül többen nem bíznak benne, és a játékszabályokat is átírták tisztújítás előtt, a kongresszus megkérdezése nélkül kivették a leendő elnök, azaz az ő kezéből a vétójogot az alelnöki jelölésekre.

A beszéd legérdekesebb része az volt, amikor Jakab arról beszélt, hogy Burik Anett addigi jobbikos sajtófőnök, a "Szávay-klán egyik bizalmasa" kijelentette, hogy ha nem ő marad a sajtófőnök, akkor (Burik Anett) készen áll arra, hogy minden létező belső jobbikos információt átadjon a Fidesznek, mert neki olyan fideszes kapcsolatai vannak, hogy tárt karokkal várják.

Márpedig Jakab nem akar ilyen Jobbikot, ilyen emberekkel, magyarázta, miközben ketten is azt mondták be hangosan a nézők soraiból, hogy "hazugság".

Az elnök azt is mondta, sejti, kik lesznek azok, akik a hátába fogják szúrni a kést. Aztán felolvas egy névsort, hogy kik nem fogják ezt megtenni, hanem ott állnak majd akkor is, amikor "a rezsim rohamra indul ellenünk". Az általa alelnöki posztra jelölt nyolc ember nevét olvassa fel: Potocskáné Kőrösi Anita, Ander Balázs, Balassa Péter, Dudás Róbert, Lukács László, Nunkovics Tibor, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel.

Ezután arról beszélt, hogy kikkel nem akar együtt dolgozni az elnökségben, de kénytelen bízni bennük, (Stummer János, Bencsik János, Gyüre Csaba, Varga-Damm Andrea, Fazakas Attila). A beszédet azzal zárja, hogy ő nem fog engedni árulóknak, zsarolóknak, fenyegetőzőknek, és felszólít mindenkit, hogy senki ne engedjen ilyennek.

"Én ennek a pártnak a halálát végignézni nem fogom. Ti vezetőnek hívtatok ide, nem sírásónak".

Jakab szerint meg kell menteni a pártot, hogy aztán az országot is megmentsék, mert "ha ma egy pártot sem tudunk megmenteni, akkor az országot hogy akarnánk", zárja a beszédét.

Az Index megkereste Jakab Pétert, aki nem cáfolta a hangfelvételen elhangzottakat:

"Ahogy azt korábban több helyen elmondtam, a Jobbik zártkörű, tisztújító kongresszusa egy rendkívül őszinte kongresszus volt, ahol nyíltan, kendőzetlenül beszéltem a párton belüli problémákról. A célom az volt, hogy ennek ismeretében válassza meg a Jobbik az új elnökséget, amit a kongresszus nagy többséggel meg is tett, megadva nekem azt a lehetőséget, hogy azok alkossák a Jobbik vezetését, akikkel a leghatékonyabban tudok együtt dolgozni. A munka első gyümölcse már meg is született Dunaújvárosban, ahol súlyos vereséget mértünk a Fideszre".

Jakab Péter a portálnak nem adott választ arra a kérdésre, hogy Burik Anett a Fidesznél kiteregette volna a párt belső ügyeit. Burik Anett az Index megkeresésre nem kívánta kommentálni az ügyet.

A hangfelvételt ide kattintva meghallgathatja.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink