Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-17 06:10:00

Durva részletek: 8 és 11 éves kislányok haltak meg Kecskemétnél

Meghalt egy 8 és egy 11 éves kislány, amikor vonat és autó ütközött egy vasúti átjáróban Kecskemétnél. A kocsit a kislányok nagymamája vezette, aki a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre.

A videóban látható a vasúti átjáró, ahol a baleset történt. A kocsit egy 62 éves nő vezette, unokái utaztak vele. Egy InterCityvel ütköztek. Az IC-vonatok ezen a szakaszon 100-120 km/h-ás sebességgel közlekednek.

"Az autót vezető 62 éves nő úgy hajtott rá a sínekre, hogy nem vette figyelembe a fénysorompó tilos jelzését. Az autóban utazó 8 és 12 éves gyermek a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették." - nyilatkozta Horváth Erika, a Bács-Kiskun megyei RFK sajtóreferense.

A nagymamát is kórházba vitték a történtek után, az ő állapotáról azonban egyelőre semmit sem tudni.

A helyiek szerint a baleset idején nem volt gond a látási viszonyokkal. Hogy a nagymama miért hajtott mégis a sínekre, nem tudni.

A kocsi, ahogy a képeken is látszik, több részre szakadt az ütközéstől. A vonaton körülbelül 60-an utaztak, közülük senki sem sérült meg. Az utasokat mentesítő buszokkal vitték tovább a baleset helyszínéről. A Kecskemét és Katonatelep közötti vasúti átjáróban nem ez az első súlyos baleset. Helyiek szerint sorompóra lenne szükség a kereszteződésben.

A helyszínelés idejére a környéket lezárták, több órán át szünetelt a forgalom.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink