Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-15 09:39:00

Törőcsik Mari: "lelkileg teljesen tönkre vagyok menve"

Szomorúan értesült színészkollégája, Andorai Péter halálhíréről Törőcsik Mari – mondta el a Blikknek a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Törőcsik Mari: "lelkileg teljesen tönkre vagyok menve"

A Nemzet Színészét telefonon érte el a Blikk velemi otthonában, és mint mondja, nagyon megviseli, hogy egyre több régi kollégáját kell elsiratnia.

„Lassan mindenki meghal, akivel együtt dolgoztam a pályámon, elveszítem a kollégáimat, a barátaimat, emiatt lelkileg teljesen tönkre vagyok menve. Szomorú vagyok, hogy Péter is itt hagyott bennünket” – mondta a művésznő, hozzátéve, hogy ennek ellenére ő maga megvan.

„Annak örülök, hogy össze tudom szedni magam” – mondta, utalva arra, hogy nagy feladat vár rá hamarosan. Február 25-én ül össze a bizottság – amelynek ő is tagja –, hogy kiválasszák, ki legyen Andorai halála után az új Nemzet Színésze. Törőcsik az elsők között kapta meg a kitüntetést még 2000-ben, rajta kívül már csak Máthé Erzsi birtokosa 20 éve a címnek.

„Nekem már megvan a választottam, de ezt most még nem árulhatom el, ez egyelőre maradjon titok. Nem veszek részt személyesen az ülésen, majd telefonon keresnek a kollégák, akkor megmondom, én is arra szavazok-e, akikre ők gondoltak” – árulta el a Blikknek Törőcsik a tervezett forgatókönyvet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink