Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-15 08:48:00

Színpadon sírta el magát Korda György

„Az egész pályafutásom a romantikus dalokról szól” – vallja a népszerű előadóművész, akit még mindig megérint a közönsége.

Színpadon sírta el magát Korda György

Mint mondja, az egész élete a romantikus dalok körül forog. „Vannak köztük sematikusak, de olyanok is, amelyek magasabb hőfokra tudják kapcsolni a szerelem és az összetartozás érzését. Bevallom, többször előfordult már, hogy a színpadon állva magam is elérzékenyültem” – magyarázza a Blikknek az eMeRTon-díjas énekes, aki versként tekint a dalszövegekre, amelyeket olyan elismert szerzőknek köszönhet, mint Szenes Iván, Bradányi Iván vagy S. Nagy István.

„Egy Szenes Iván-emlékkoncerten történt, hogy az Addig szeretnék élni csak című dal előtt úgy éreztem, néhány sort el kell szavalnom ebből a csodálatos versből: ++Addig szeretnék élni csak, amíg velem leszel, de addig mindig boldogan, dacolva bármivel.++ Amikor énekelni kezdtem és a közönségen végignéztem, hirtelen arra lettem figyelmes, hogy könnyek csillogtak a szemekben, és ettől magam is elérzékenyültem” – idézi fel Korda.  „Boldoggá tesz, hogy hatni tudok az emberekre, és hogy így is könyveltek el” – tette hozzá.

„Egyszer az is megtörtént, hogy koncert közben elsírtam magam. Épp az Unforgettable című Nat King Cole-sláger magyar változatát énekeltem duettben a feleségemmel, amikor az a közös rész jött, hogy „a szív sok mindent el tud rejteni, te nem is fogod soha sejteni, hogy nem tudlak én elfelejteni már”, akkor egyszer csak potyogni kezdtek a könnyeim. Annyira valóságosnak tűnt ez az előadói helyzet, hogy teljesen átadtam magam az érzéseimnek. Nem törölgettem a szememet, hadd hulljanak azok a könnyek! Szerencsére hangszeres rész következett, és pár másodperc alatt újra visszazökkentem” – emlékezik vissza Korda.

atv.hu / Blikk

Ajánlom

További belföldi híreink