Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-14 05:10:00

"Renner Erika és Orosz Bernadett ügye bátorságot adott a nőknek"

Egyszerre kell jogi- és kommunikációs segítséget nyújtaniuk olykor a bajba jutottaknak – erről mesélt az ATV Start című műsorban a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” mozgalom alapítója. Mérő Vera úgy érzi, hogy Renner Erika és Orosz Bernadett bátorságot adott a hasonló helyzetben lévő nőknek.

 

 

Ötmillió forintra perelte be Orosz Bernadettet volt párja, aki kis híján agyonverte őt tavaly novemberben. A volt katonatiszt személyiségi jogai megsértése miatt fordult bírósághoz. Orosz Bernadett ugyanis a támadás után, amikor kétségbeesésében megírta a Facebookra, hogy mi történt vele, teljes nevén nevezte meg a férfit. Ezt két nappal később korrigálta, és a férfi vezetéknevét K.-ra javította. Orosz Bernadett az Indexnek azt mondta, hogy ez nonszensz, de a jog eszközt ad a bántalmazók kezébe.

Az ATV Start című műsor vendége volt ma reggel Mérő Vera, a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” mozgalom alapítója, aki elmondta, hogy bár eddig formális keretek nélkül működtek együtt, de a közeljövőben ezt hivatalossá tennék azzal, hogy szervezeti formában folytatják munkájukat. Ennek egyik oka – mesélte –, hogy bár a jogi környezet adott lenne Magyarországon egy bántalmazotti viszony kezelésére, és adott esetben egy arányos bírói végzés megszületésére.

Ez azonban sok esetben nem megy a nyilvánosság bevonása nélkül, erre Renner Erika és az említett Orosz Bernadett ügye is kiváló példa.

Mint mondta, úgy érzi, hogy már Renner Erika ügye is sok hasonló helyzetben lévő nőnek adott bátorságot, Orosz Bernadett ügye óta pedig hozzá is eljutottak ilyen történetek a közösségi oldalon. Egy jobb helyen annyi lenne a dolga, hogy ismeretterjesztő előadásokat tart, de nem merülhet ki ebben a tevékenység, mert egyszerre kell jogi- és kommunikációs tevékenységet nyújtani, miközben részben az állam általi feladatokat kellene pótolni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink