Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-14 09:55:00

London főpolgármesterével találkozott Karácsony Gergely

Hivatalában fogadta Karácsony Gergelyt Sadiq Khan, London főpolgármestere. A megbeszélésen részt vett Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes is.

London főpolgármesterével találkozott Karácsony Gergely
Fotó: Facebook.com/Karácsony Gergely
"Sadiq Khan elismerően szólt a városban élő magyar közösségről, akik elmondása szerint nagyon sokat tesznek London kultúrájáért és gazdaságért. A nemrég lezajlott Brexittől függetlenül is azt üzente a londoni magyaroknak, hogy londoniak vagytok és Isten hozott benneteket"

- írta Facebook bejegyzésében a Budapest főpolgármestere.

Karácsony hozzátette: kollégámmal egyetértettünk abban, hogy a méretbeli különbségek ellenére hasonló kihívásokkal szembesülünk, ilyenek a klímavédelmi törekvések, a lakhatási problémák, a közösségi közlekedés szervezésének újragondolása, és közös élményünk az országaink kormányaival ápolt kutya-macska barátság is.

"London főpolgármestere felajánlotta városa segítségét Budapest közlekedési szakértői számára ahhoz, városunk lakói is nyitottabbak legyenek a közösségi közlekedés, a kerékpárhasználat és a gyalogos közlekedés felé és kevesebbszer üljenek autóba"

- számolt be róla Karácsony Gergely.

A városvezető kiemelte: hamarosan Budapest is lépni fog, hiszen évente ezrek halálát okozza a környezetszennyezés, az elmúlt évektizedekben pedig drámaian megnőtt az asztmával diagnosztizált gyerekek száma.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink