Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-14 09:38:00

3,8 milliárdot ad a kormány a budapesti foci-Eb szurkolói programjaira

Négymilliárdot ad a kormány a budapesti foci Eb szurkolói programjaira, de adnak 2027-es budapesti vizes vb megrendezésére is.

3,8 milliárdot ad a kormány a budapesti foci-Eb szurkolói programjaira
Fotó: MTI

2020-ban a foci Eb egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány. A csütörtöki Magyar Közlöny rendelkezései szerint kormányhatározatban döntött a kabinet arról, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti szurkolói programjainak megvalósításához szükséges intézkedésként a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK Nonprofit Zrt.) feladatokat vesz át a Fővárosi Önkormányzattól úgy, hogy a feladatok ellátásához szükséges forrást a központi költségvetés biztosítja - szúrta ki a hvg.hu.

A kormányhatározat arról is rendelkezik, hogy a pénzügyminiszternek gondoskodnia kell 3,8 milliárd forintról ezen feladatok, tehát a budapesti szurkolói programok ellátására.

A Közlönyben a 2027-es budapesti vizes vébéről is szerepel kormányhatározat, méghozzá arról, hogy a Nemzetközi Úszó Szövetségnek, a FINA-nak fizessen 2 millió amerikai dollárt (ez több mint 622 millió forint) biztosítékként.

Ugyanennek a határozatnak a későbbi pontjában rögzítik, hogy a rögzített ütemezés szerint 2021 és 2027 között a költségvetésekben különítsenek majd el összesen 32,25 millió dollárt (10 milliárd forintot nagyjából). Ez az összeg fedezi majd a FINA részére fizetendő világbajnoksági díjat, valamint a produceri és hazai közvetítési díjakat.

A jogszabály végén az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározatban felhívták Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost, hogy „készítsen előterjesztést a kormány részére a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos további intézkedésekről, egyéb költségekről és a szükséges költségvetési forrás biztosításáról.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink