Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-14 17:07:00

Brüsszel is figyelemmel kíséri a gyöngyöspatai romák kártérítéséről szóló nemzeti konzultációt

Az Európai Bizottság jogállamiságért felelős szóvivője azt is hozzátette: soha nem kommentálnak népszavazásokat, konzultációkat.

Brüsszel is figyelemmel kíséri a gyöngyöspatai romák kártérítéséről szóló nemzeti konzultációt

Közelről követi és figyelemmel kíséri az Orbán-kormány nemzeti konzultációját a roma diákoknak járó kártérítésről az Európai Bizottság – írja a hvg.hu a jogállamiságért felelős szóvivő beszéde alapján.

Christian Wigand az Európai Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján arra is felhívta a figyelmet, hogy bejelentéseket soha nem kommentálnak, a népszavazások és konzultációk rendezése pedig tagállami hatáskör.

A romák integrációjáról Brüsszel álláspontja továbbra is ugyanaz: szorosan együttműködnek a tagállamokkal a diszkrimináció elleni harcban, és hogy elősegítsék a romák társadalmi és gazdasági integrációját.

A magyarnemzet.hu szerda este írt arról, hogy Orbán Viktor a balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen egy újabb nemzeti konzultációt jelentett be. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón erősítette meg a hírt.

„A nemzeti konzultáció eredménye nem írhat felül bírósági ítéleteket, a jogerős ítéleteket végre kell hajtani, de szeretnék, ha nem kellene semmit sem fizetni” - ezt a kancelláriaminiszter mondta az ATV kérdésére a kormányinfón.

 

 

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink