Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-13 15:46:00

Nyomozást rendeltek el Niedermüller Péter kijelentése miatt

Nyomozást rendeltek el Niedermüller Péter (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP) erzsébetvárosi polgármester egy januári, az ATV egyik műsorában tett kijelentése miatt - tudatta a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) vezetősége csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Nyomozást rendeltek el Niedermüller Péter kijelentése miatt
Niedermüller Péter, erzsébetváros polgármestere
A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a CÖF-CÖKA képviseletében eljáró Lomnici Ügyvédi Irodát, hogy a január 31-én tett feljelentésükben megjelölt közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatosan

- olvasható a közleményben.

Emlékeztettek, az ATV január 20-án sugárzott A nap híre című műsorában Niedermüller Péter azt mondta: "hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből - mondom csöndesen nektek."

"A jövőben folyamatosan tájékoztatni fogjuk a közvéleményt és bízunk abban, hogy a faj, nem, illetve szexuális beállítottság alapján uszítók ideológiai színezettől függetlenül elnyerik méltó büntetésüket"

- áll a CÖF-CÖKA közleményében.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink