Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-13 18:38:00

Jogszerűen tartózkodtak a képviselők az MTVA székházában, a köztévé nem reagált a jogerős ítéletre

Jogszerűen tartózkodtak az MTVA székházában az ellenzéki képviselők 2018 decemberében. A mai, másodfokú ítélet azt is kimondja, hogy a politikusok nem zavarták a televízió rendeltetésszerű működését. Az ügyben több eljárás is zajlik. Az MTVA egyelőre nem reagált a mai ítéletre.

 

2018 decemberében alakult ki dulakodás az ellenzéki képviselők és az MTVA fegyveres őrei között. A politikusok a követeléseiket akarták beolvasni élő adásban, de az őrök szó szerint kidobták őket. Az ügyben több eljárás is indult.

A mostani, jogerős ítélet kimondja, Varju László és a többi politikus, képviselői jogaikkal éltek, így az akkori óbudai jegyző birtokháborítási határozata érvénytelen és semmis.

„Az MTVA épületében jogszerűen voltak jelen. Kezemben van a bíróság elsőfokú ítélete, ez az, ami már kimondta ezt, és ennek megfelelően a mai döntés jogerőssé vált másodfokon”

- mondta Varju László, a DK országgyűlési képviselője.

A bíróság indokolása szerint a felperesek országgyűlési képviselőként jogosultak voltak belépni az MTVA székházába. Azzal, hogy ott tartózkodtak, a perben lefolytatott bizonyítás alapján nem okozták a rendeltetésszerű működésnek aránytalan sérelmét.

Szél Bernadett független képviselő történelmi pillanatnak nevezte a jogerős ítéletét.

„Egy olyan ítélet született, amelyben világosan látszik, hogy az ellenzéki képviselők jószándékúan, munkájuk végzése közben mentek be a TV székház épületébe, és azok követnek el hibát, akik önhatalmúan intézkedni kezdtek, és itt kifejezetten a fegyveres őrségre gondolok”

– véli Szél.

Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója korábban azt mondta: az ellenzéki képviselők visszaéltek hatalmukkal, akcióik pedig félelmet keltettek benne és munkatársaiban.

„Amikor erőszakos módon próbálták a védett területünket megközelíteni, akkor olyan jogsértést követtek el, ami alapján a biztonsági őröknek az a véleménye született, hogy ez ellen már szükséges fellépni, mert túllépték hatáskörüket, visszaéltek jogaikkal és a működést veszélyeztetik” – nyilatkozta Papp Dániel.

A mostani, jogerős ítélet kapcsán kerestük az MTVA vezetőit, de adásunkig nem reagáltak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink