Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-13 12:33:00

Táboroztatná a fiatalokat a kormány: a nemzettudatukat, jövőképüket és a lelküket akarják formálni

A kormány a Magyarságkutató Intézetre (MKI) bízná a fiatalok megszólítását – derül ki abból az egyelőre tervezetként létező dokumentumból, amelyet megismert a Magyar Hang.

A tervezet szerint az MKI 16-18 évesek számára ingyenes táborokat szervezne, ahol a fiatalok magukévá tehetik a keresztény nemzeti értékrendet, illetve elmélyíthetik identitásukat, kulturális elkötelezettségüket.

A programot Vándordiák 10 000-re keresztelték, idén indulna, 2022-ig tartana és évente másfél milliárd, vagyis összesen 4,5 milliárd forint közpénzt áldoznának rá. Úgy tudni, a program lebonyolításában Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója is részt vesz. A portál forrásai szerint a program elnevezésében szereplő szám a bevonni kívánt diákok számát jelöli, azaz fejenként 450 ezer forintot áldozhat az állam a fiatalok szemléletének formálására.

Értesüléseik szerint a programot kedden tárgyalta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szakmai vezetői értekezlete (SZVÉ), amelyen rendszerint részt vesz Rogán Antal propagandaminiszter embere is. Valószínűleg szerdán került a kormányülés elé. Ha rábólintanak a programra, akkor rövidesen kormányhatározat formájában is kihirdetik a Magyar Közlönyben.

Úgy tudják, a programot – aminek eredeti neve nem tudni miért Bumeráng 10 000 volt – már egyszer megfuttatta az Emmi, ám első nekifutásra annyira kínosnak érezték házon belül is, hogy Rogán Antal inkább lesöpörte azt.

Az Egyenes Beszéd vendége tegnap Hack Péter, az ELTE ÁJK. tanszékvezetője, egyetemi tanára volt, és az oktatásról fejtette ki véleményét: 

 

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink