Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-11 21:30:00

Megszólalt az ATV-nek Gyárfás Tamás: Nem a nemzetbiztonság küldte rám Portikot

Gyárfás Tamás az ATV-nek adott nyilatkozatában cáfolja azt a több sajtóorgánumban is neki tulajdonított állítást, hogy a Fővárosi Törvényszék előtt tett vallomásában azt mondta volna, hogy Portik Tamást a nemzetbiztonság küldte rá.

Megszólalt az ATV-nek Gyárfás Tamás: Nem a nemzetbiztonság küldte rám Portikot

Az ügyészség felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolja Gyárfás Tamást. A vád szerint ő bízta meg Portik Tamást, hogy ölesse meg Fenyő Jánost, amit Jozef Roháčh hajtott végre.

Gyárfás Tamás az ATV-nek azt nyilatkozta: az MTI téves tájékoztatása miatt több hírforrás arról számolt be, hogy kedden, a bíróságon tett vallomáson azt mondta, a nemzetbiztonság küldte rá Portik Tamást.

"Én ilyet nem mondtam. Ezt a MTI munkatársaival is tisztáztam. Az MTI az elhallást, a tudósítását frissítette"

- közölte, hozzátéve: ezt az anyagot viszont – miként az lenni szokott – már nem mindenki olvasta. Így jóhiszeműen a kedd esti híradójában az ATV is arról tudósított, amit az első, a hibás változatban tett közzé az MTI.​

Gyárfás Tamás közölte: a vallomását a bíróságon felolvasta, azt a tárgyaláson tőle írásban is megkapták. A vallomás szerint Portik feladatul kapta, hogy állítson csapdát Gyárfásnak. Az NNI-ben Drobilich Gábornak, Portik egykori üzlettársának 2018. szeptember 17-én a tanúkihallgatásán idéztek egy részt abból a beszélgetésből, amit 2008 június 26-án a Menza étteremben a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársai rögzítettek.

Portik Tamás akkor ott arról tájékozatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetőit, Laborc Sándort és Glemba Zoltánt, hogy ő nem önszántából ment el Gyárfáshoz, neki, szó szerint idézve Portikot: „…azt mondták, menjen el napnak valamelyik szakában, és ijesszen rá, (mármint Gyárfásra) stb., hogy ezt tudja, meg azt tudja… Tehát a lényeg, hogy menjen el hozzá, és állítson csapdát…”

Gyárfás az ATV-nek hangsúlyozta tehát, hogy nem a nemzetbiztonság "uszította rá Portikot", hanem "a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat írta le a hangszalagról, hogy Portik Tamás miről tájékoztatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egykori első emberét".

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink