Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-10 10:22:00

Fürjes Balázs: Kamu a sajtóhír, amely szerint a BKV nem kapná meg új buszokra a 3,2 milliárdot

Fürjes Balázs azt posztolta, hogy a kormány állja a szavát: a BKV megkapja a kormánytól az új buszokra a 3,2 milliárdot. Plusz a 3-as metróra a 80 milliárdot is. Minden ellenkező hír “kamu” - twittelte a Budapestért felelős államtitkár.

Fürjes Balázs: Kamu a sajtóhír, amely szerint a BKV nem kapná meg új buszokra a 3,2 milliárdot
“A kormány állja a szavát, a BKV megkapja a 3,2 milliárdos támogatást új buszokra. És a 3-as metró felújítására vállalt 80 milliárd pluszpénzt is. Az ellenkező állítás kamu. Mintha valaki mindenáron konfliktust akarna, pedig jó az együttműködés”

- twittelte Fürjes Balázs, a szokásos “Budapestnemcsatatér” hashtaggel ellátva bejegyzését. 

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt követően posztolt, hogy a Népszava ma reggel azt írta: kifarolt a kormány a buszbeszerzésből és jönnek az öreg járművek a 3-as metró pótlására. Állami támogatás híján a BKV negyven darab használt jármű megvásárlására tesz javaslatot a mai igazgatósági ülésen - értesült a lap.

Emlékeztetnek, hogy a kormány tavaly júliusban - a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa javaslata alapján - úgy döntött, hogy támogatja a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz-járműparkjának cseréjét. A programra 3,2 milliárd forintot biztosított és felhívta a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy kössön támogatási szerződést a projekt „tényleges megvalósítójával”, a BKV Zrt.-vel. Gulyás Gergely miniszter azonban mind a mai napig nem tett eleget ennek - írja a Népszava, hozzátéve: a BKV sürgető levelére sem válaszolt. Busz nélkül viszont a 3-as metró felújítása sem folytatódhat - jegyzik meg.

Fürjes Balázs már korábban is beszélt arról, hogy milyen a főváros és a kormány között:

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink