Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-07 11:33:00

Nézőpont Intézet: az ellenzéki pártok abban érdekeltek, hogy ne alakuljon ki egy közös lista

A DK kitart a közös választási lista mellett, a Jobbik viszont nem kér a DK elnökéből, Gyurcsány Ferencből - mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint mosolyogtató a két párt elnökének üzengetése: Jakab Péter, a Jobbik új elnöke mazsolához - egy szerinte nagyon megosztó élelmiszerhez - hasonlította a DK-elnököt, aki válaszul rossz cukrásznak nevezte Jakab Pétert.

Tóth Erik közölte, az ellenzéki térfélen komoly probléma lehet, hogy minden ilyen vita, veszekedés azt üzeni a választóknak: az ellenzéki pártok nem kormányzóképesek.

Hozzátette, az ellenzéki pártok igyekszenek azt a látszatot kelteni, hogy a 2022-es országgyűlési választásra közös listával készülnek, de egyértelmű, hogy inkább abban érdekeltek:

ne alakuljon ki egy közös lista, helyette legyen egyetlen olyan kiemelkedő párt, amely domináns lehet közöttük. A vezető státuszra jelenleg a Momentum Mozgalom és a DK törekszik - közölte.

A jelenlegi folyamatokból arra lehet következtetni, hogy a következő két évben a magyar belpolitika része lesz az ellenzéki összefogásról szóló vita - mondta az elemző, megjegyezve, az ellenzéki összefogás kérdését relevánsan a tavaszi, nyári tisztújítás után lehet majd tárgyalni.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink