Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-07 13:48:00

Hivatalos: Hétfőn lesz az Orbán-Merkel találkozó Berlinben

Angela Merkel német kancellár hétfőn megbeszélésre fogadja berlini hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – közölte a német szövetségi kormány helyettes szóvivője.

Hivatalos: Hétfőn lesz az Orbán-Merkel találkozó Berlinben

Ulrike Demmer tájékoztatása szerint Merkel hétfőn fogadja berlini hivatalában Orbán Viktort. A délután négy órakor kezdődő megbeszélés középpontjában a kétoldalú kapcsolatok, valamint Európa-politikai és nemzetközi témák állnak.

Az atv.hu múlt csütörtökön számolt be róla magyar kormányzati források alapján, hogy február 10-én találkozik Orbán Viktor Berlinben Angela Merkel német kancellárral. És hogy a miniszterelnök az előzetes tervek szerint Annegret Kramp-Karrenbauerrel, a CDU elnökével, védelmi miniszterrel is megbeszélést folytat. Az előzetes tervek szerint Orbán Viktor hétfön újságírókkal is találkozik a berlini látogatásán.

A Welt am Sonntag német lap utána írt arról, hogy Orbán Viktor az Angela Merkellel tervezett megbeszélésen azt is meg szeretné vitatni, hogy a Fidesz továbbra is az Európai Néppárt tagja lehet-e, és milyen körülmények között.

A német lap múlt heti értesülése szerint új ötlet terjed a vezető német kormánypártban, a CDU-ban a Fidesszel kapcsolatos elhúzódó, ”fárasztó konfliktus” megoldására. Az egyedi, “esettanulmányos”, három bölcs általi értékelés/jelentés helyett egy olyan megoldás vetődött fel, hogy az EPP alapelveit és értékeit rögzítsék egy írásos dokumentumban, és így kiderül a Fidesz „hozzáállása” is. Ez a jövőben nemcsak Orbán Viktor pártja a viselkedésének a mérésére lesz használható, hanem általános mérce lesz az EPP valamennyi tagpártja számára - jogi vonatkozásban is.

Ajánlom

További belföldi híreink