Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-06 13:45:00

Veres István nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

A főváros adott otthont a szerdán megrendezett Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjének. A versenyt Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében, a Hungexpo területén rendezték meg. Ahol a budapesti Bábel étterem séfje és commis-ja (segédje), Molnár Bence állhatott a dobogóra. Így ők képviselhetik az országot az európai döntőn májusban, Tallinnban. Emellett a legjobb konyhai munkát és az elismerő különdíjat is Veres István vihette haza.

Veres István nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét
Fotó: Facebook.com/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A döntőbe jutásért hat séf versenyzett, mindegyikük segédjével tette azt. Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Société), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol)mérette meg magát.

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett.

A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

A győztes az MTI-nek azt nyilatkozta; győzelmét kitartó munkájának köszönheti. "

Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok"

- fejtette ki a séf. Majd hozzátette, hogy teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia. "Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek" - mondta Veres István.

A legjobb csapatmunka és a legjobb hústányér díját Haraszti Zsolt, a legjobb haltányérért járó elismerést Kelemen Roland kapta. A legjobb commis-nak Molnár Dávidot, Csik Gábor segédjét választották. A környezettudatosságot elismerő fenntarthatósági különdíjjal Kelemen Rolandot tüntették ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink