Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-06 19:21:00

Nem élte túl a balesetet az Orosházán elgázolt kenguru

Az állat gazdája otthonából szökött meg, majd kedd reggel egy autós elgázolta. Akkor az állatmentők kezelésbe vették az állatot, de nem tudták megmenteni az életét.

Nem élte túl a balesetet az Orosházán elgázolt kenguru
Képünk illusztráció.

Kedd reggel a Merian Zrt. munkásszállító kisbuszának sofőrje a városba vezető egyik úton arra figyelt fel, hogy az előtte haladó autós hirtelen elrántja a kormányt, majd elhajt.

A kisbusz vezetője továbbhaladt és ekkor vette észre, hogy az előtte haladó autós elütött egy kengurut. A sofőr elmondása szerint egy kutya nagyságú állatról volt szó. Megállt és az utasokkal együtt lesegítették az útról a sérült állatot, majd értesítették az állatmentőket és elkezdték keresni a kenguru gazdáját is.

 

 

A kenguru gazdája a Blikknek elmondta, az állat otthonról szökött meg előző éjjel, ezután gázolták el. Tulajdonosai hiába vitték azonnal állatkórházba, a sérülései miatt az orvosok javaslatára el kellett altatni.

"Ezek a kis termetű kenguruk nagyon szelídek, de nagyon ijedősek. Valami megrémiszthette szegényt éjszaka, egy macska vagy egy bagoly is elég, és ilyenkor nincs lehetetlen: bármin keresztülmennek, átugranak vagy kiássák magukat, még a zárt kennelből is kijutnak"

– mondta az állat gazdája, akinek nagy rutinja van a kenguruk gondozásában: évek óta többet is tartanak a házuk körül.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink