Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-06 18:14:00

KDNP: Jávort vissza kell hívni pozíciójából a Novákra és Berlusconira tett megjegyzése miatt

A Fidesz szerint Jávor Benedek méltatlanná vált tisztére, miután elfogadhatatlan bejegyzést engedett meg magának Silvio Berlusconi és Novák Katalin közös fényképével kapcsolatban. Az ellenzék szerint viszonyt ennyit el kell tudnia viselni egy közszereplőnek.

KDNP: Jávort vissza kell hívni pozíciójából a Novákra és Berlusconira tett megjegyzése miatt

A képen Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök és Novák Katalin családügyi államtitkár látható. Jávor Benedek a Twitteren azt írta: „imádkozom érte, nehogy összekeveredjenek véletlenül a meghívók, és nehogy egy ungabunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló eszmecsere helyett”.

Silvio Berlusconi kalandjai 2010-ben odáig vezettek, hogy egy fiatalkorú lánnyal is szexuális kapcsolatot létesített, még miniszterelnöksége idején. Szívtipró Rubyhoz fűződő viszonya és más vádak miatt bíróság elé is kellett állnia. Első fokon börtönre ítélték, de végül nem került a rácsok mögé.

Novák Katalin primitívnek és ocsmánynak nevezte Jávor Benedek üzenetét. Véleményét Karácsony Gergely főpolgármesternek címezte. A DK szerint Novák Katalinnak, mint közszereplőnek el kell tudnia ennyit viselni, ha Berlusconival találkozik.

"Kiskorú prostituáltakkal vett részt különféle drogos partikon, akkor én azt hiszem, hogy ha ezt valaki szóvá teszi, akkor egy közszereplőnek ezt illik elviselnie"

- vélekedett Barkóczi.

A KDNP úgy látja, hogy a főpolgármesternek vissza kell hívnia Jávor Benedeket. Nacsa Lőrinc frakciószóvivő azt mondta: szerintük Jávor "alpári, közönséges bejegyzésével nemcsak Novák Katalint, az államtitkár asszonyt, a Fidesz alelnökét sértette meg, hanem édesanyákat, nőket". Karácsony Gergelynek ezért vissza kellene hívnia ebből a pozícióból Jávor Benedeket.

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese viszont mások visszahívását javasolta. Tordai Bence arra kérte a Fideszt, hogy hívja vissza posztjáról Novák Katalint és Orbán Viktort. Karácsony Gergely eddig nem reagált a kormánypártok és az ellenzék üzenetváltására.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink