Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-06 11:37:00

A DK-szóvivő durván beleszállt Jakab Péterbe

Ha már csak egy közös helyen is közös jelöltet állít az ellenzék 2022-ben, akkor a listának is közösnek kell lennie – utalt a DK szóvivője a választási törvényre. Barkóczi Balázs a jobbikos Jakab Péter „gyurcsányos-mazsolás” mondatára is reagált, miszerint elég rossz cukrász lehet az, aki csak a szívének kedves összetevőket választja ki.

 

A Jobbik újdonsült elnöke még szerda reggel volt az ATV Start című műsor vendége, ahol egyebek között elmondta, hogy pártja támogatja a választókerületenként egy közös jelöltet, a közös listát azonban nem. Jakab Péter azt is elmondta, hogy nem szeretné, ha a 2010 előtti meghatározó politikusoknak, mint például Gyurcsány Ferenc rajta lennének egy közös listán.

A DK szóvivője – a választási törvényre hivatkozva – úgy reagált erre a kijelentésre az ATV Start című műsorban csütörtökön, hogy ha közösen indulnak a jelöltek, akkor közös listát is kell állítani.

Szerinte a napnál világosabb, hogy ha már csak egy körzetben is közös ellenzéki jelölt indul, akkor a listának is közösnek kell lennie.

Barkóczi Balázs szerint többször bebizonyosodott már, hogy ha a pártok külön vagy koordináltan indulnak, az „biztos bukás”. (Érdekesség, hogy 2018-ban pont a DK indult koordináltan az MSZP-vel úgy, hogy egyéni jelöltjeik közösek voltak, de listán külön indultak.)

A DK szóvivője szerint elég rossz cukrász lehet az, aki úgy válogat az összetevők között, hogy mi az ő szívének kedves – ezzel utalt Jakab azon mondatára, miszerint Gyurcsány Ferenc a mazsola a tortában, és ő nem szereti a mazsolát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink