Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-05 21:58:00

Impeachment: Mitt Romney bejelentette, hogy Trump menesztésére fog szavazni

Romney szerint bebizonyosodott, hogy az elnök visszatartotta a segélyt Amerika egyik szövetségesétől, aki orosz betolakodók ellen harcol.

Impeachment: Mitt Romney bejelentette, hogy Trump menesztésére fog szavazni

Az Index azt írja: miután a Szenátus reublikánus többsége úgy döntött, hogy a Trump elmozdítására indult eljárás (ez az a bizonyos impeachment) nem vesztegeti az idejét új tanúkra, és minél gyorsabban lezárja az egész ügyet, a demokratákat a végszavazás előtt már csak egy dolog hajtotta: meg akartak győzni legalább egyetlen republikánus szenátort, hogy később azt mondhassák, sikerült túllépni a pártlogikán.

Az egyik ilyen célpont Susan Collins volt, akinek idén újra versenybe kell szállnia az alapvetően nem a republikánusok irányába billenő Maine állam egyik szenátusi mandátumáért, azonban ő – amellett, hogy nem tartotta helyesnek Trump cselekdeteit – leszögezte, hogy az elnök felmentésére fog szavazni. A másik célpont, Mitt Romney Utah állambeli szenátor azonban szerdán, közvetlenül a szavazás előtt a Szenátus ülésén tartott beszédében bejelentette, hogy Trump bűnösségének megállapítására, és az elnök menesztésére fog szavazni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink