Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-05 21:03:00

Elhunyt a legendás magyar zenész - ezt a levelet hagyta hátra

58 éves korában elhunyt az ismert szaxofonos, Gyenes Béla, aki munkássága alatt olyan zenekarok tagja volt, mint a Satöbbi, a Kentaur, a Pierrot, az R-GO, a PUF, a Rapülők, a Studió Dixiland, a Takács Tamás DBB, az Emberek vagy az Uniszex.

Elhunyt a legendás magyar zenész - ezt a levelet hagyta hátra

A Blikk azt írja, a zenész már több éve küzdött súlyos betegségével, mellyel keményen, bátran vette fel a harcot, ám az végül legyőzte. Halála előtti utolsó levelét egy zenésztársa tette közzé nyílt poszt formájában a Facebookon. Gyenes Béla utolsó szavait változtatás nélkül közöljük:

„Kedveseim.

Elmentem, igaz nem önszántamból, de menni kellett.

Hogy értsétek, röviden elmesélem a történetet.

2017 júliusban beteg lettem, jártam kezelésekre, sokszor hajat váltottam, de felvettük a harcot. Ha ezt olvassátok, az azt jelenti, hogy vesztettem. De sebaj.

Tartalmas, szép életem volt, köszönhetően szüleimnek, rokonaimnak, barátaimnak, zenész kollégáimnak, egyszóval: NEKTEK és a ZENÉNEK !!!

A zene, ami fontos része volt életemnek, amin keresztül elmondtam örömöm, bánatom, amiben szívem-lelkem benne volt, és remélem, a zenén keresztül sokáig fogtok emlékezni rám.

Petikém-Tomikám, nem tudok menni a 25. jubileumi koncertre, de érezzétek, hogy a lelkem kis darabja ott lesz veletek mindig, bármerre mentek.

Drága zenész kollégáim, kollégák, mélységes megtiszteltetés, hogy Veletek zenélhettem, és sok boldog órát töltöttünk együtt. Köszönöm.

Ne szomorkodjatok, mert ott, ahová most tartok, nagyszerű zenészek, barátok várnak.

Jó kis zenekart hozunk össze. Ott van a Kakas, ott a Robi, a nagy öreg , Barry White, Gesztesi és még nagyon sokan, így nagy bulit csapunk.

Köszönöm, köszönöm, hogy vagytok nekem. ( bocs Peti )

Ölellek benneteket. Béluska

Ui: Drága Ercsikémre nagyon vigyázzatok, Ő most nagyon elveszett és szomorú.”

Gyenes Béla a Bon-Bon zenekarnak több mint 20 évig volt tagja, de dolgozhatott együtt Szekeres Adriennel, Miller Zoltánnal és zenés darabokban is a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károllyal. Szakmájának csúcsa egyértelműen az volt, amikor a a soul zene királyának, Barry White-nak a szaxofon szólistája lehetett két európai és egy amerikai turné során.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink