Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-04 20:15:00

Pécsen még a zongora fedelét is ellopták

Leszaggatták a pedálokat, lefeszegették a billentyűk burkolatát és ellopták a fedél tartóját. Az elmúlt években a világ számos közösségi terén helyeztek ki a zongorákat, hogy az arra járók szabadon zenélhessenek.

Pécsen még a zongora fedelét is ellopták

Az elmúlt években a világ számos közterületén helyeztek ki zongorákat, hogy az arra járók - akár profik, akár amatőrök - kedvükre játszhassanak. Pécsen a vasútállomás várótermében helyeztek el egy hangszert, az akció azonban nem várt eredményt hozott.

Biber Anett, a MÁV szóvivője az ATV híradójának elmondta: az elkövetők eltávolították 10 billentyűnek a csontburkolatát, az egyik pedált és a zárófedél tartóját is elvitték. Folyamatosan javítják a hangszert, műhelymunkára is szükség lesz, de holnaptól újra lehet majd használni.

Délelőtt egy szakember próbálta kijavítani a rongálók által okozott hibákat. Balogh Csaba zongorajavító szerint a pedállal történt egy kis probléma, le volt szakadva, a kitámasztó rúd ki lett törve, és a kottatartójáról le lett törve maga a kottatartó rész.

A pécsiek többsége értetlenül fogadta a rongálást. A csarnokban működő kamerák rögzítették a tetteseket. A MÁV illetékesei átadták a felvételeket a rendőrségnek, és feljelentést tettek.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink