Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-04 10:34:00

DK: Orbán ne nyavalyogjon, hanem tegye azt, amit Gyurcsány tett!

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar miniszterelnök nem képviseli megfelelően az ország érdekét. A párt szerint a kormányfő példát vehetne Gyurcsány Ferenc korábbi tevékenységéből.

"Orbán Viktor arra panaszkodik, hogy a következő hét évben a tervek szerint jóval kevesebb uniós pénzt kaphat Magyarország, mint eddig. Orbán talán már el is felejtette, hogy egy miniszterelnöknek éppen az a dolga, hogy ilyen helyzetekben képviselje a hazája érdekeit"

- írja a DK. A párt hozzáteszi. Gyurcsány Ferenc 2005-ben miniszterelnökként az alku utolsó éjszakáján is 1 milliárd euró - mai árfolyamon 330 milliárd forint - többlettámogatást harcolt ki Magyarországnak.

A Demokratikus Koalíció kiváncsian várja, hogy Orbán Viktor képes-e elérni azt, amit Gyurcsány Ferenc elért; jelentősen emelni a Magyarországnak járó uniós támogatásokat.

"Nem dulifuli sirámokra és sértődött nyavalygásra van szükség, hanem munkára! Ez az igazi hazafiság, nem a műmagyar melldöngetés" - véli a DK. Szerintük, ha Orbán Viktornak valóban vannak még szövetségesei és befolyása Európában, ahogy azt a propagandamédia állítja, akkor biztos nem esik nehezére elérni, hogy a tervezett támogatás jelentősen nőjön.

Ajánlom

További belföldi híreink