Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-03 07:26:00

Nagyon beteg volt Andorai Péter

Az utóbbi időben megromlott a fizikai állapota Andorai Péternek, ezért nem vállalt már szerepeket. Gerincproblémákkal küzdött, ám a család tájékoztatása szerint rövid, súlyos betegség után hunyt el szombatra virradóan - írja a Blikk.

Kiemelkedő alakja volt a filmes és színházi életnek, nem akadt rendező, aki ne szeretett volna dolgozni vele, és bár jó ideje betegeskedett, nem feledkeztek meg róla. Több szereppel keresték az utóbbi időben, de nem vállalt már munkát. Volt felesége, Ábrahám Edit és gyermekük, ifjabb Andorai Péter gyakran látogatta. „Hatalmas fájdalom Péter halála az egész családnak, most még nem tudok bővebben nyilatkozni, hiszen nagyon rövid idő telt el” – mondta röviden lapunknak Ábrahám Edit.

Gyermeke, a szintén színész Péter legnehezebb napjait éli át. „Elsősorban az édesapámat, egy nagy tudású, bölcs embert veszítettem el, aki a példaképem volt. Nagyon sok útmutatást kaptam tőle az emberekre, a világra vonatkozóan, ő adott irányt nekem az élethez, a pályámhoz” – mondta a Blikknek megrendülten.

Andorai áprilisban adott interjút a Blikknek, amelyben elmondta, nem alakított ki mély barátságokat a művészvilágban, civilekkel ápolt jó kapcsolatot. „Nem vagyok borúlátó, nem rokkantnyugdíjasként látom magam. Élem az életem, amennyire tudom. A gerincemmel küzdök, de nem akarom megműttetni. Tulajdonképpen nem is lehet... Hetente háromszor gyógytornázom, és az úszás is jót tesz. Van is itt a házban egy medence, azt szoktam használni” – mondta akkor a színművész, és megjegyezte, Bodrogi Gyulát csodálja, amiért 85 évesen is energiával és hitelességgel játszik.

„Péter nagyon beteg volt, mégis megdöbbentem, nem akarom elhinni, hogy meghalt” – mondta Bodrogi Gyula. „Sajnos, sok egészségi problémával küzdött. Utoljára nyolc évvel ezelőtt játszottam vele a József Attilában az Aranycsapatban. Nem tudom, mikor beszéltem vele utoljára, de sajnos nagyon régen. Sosem volt szószátyár, mégis mindenki szerette” – tette hozzá.

Bővebben itt olvashat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink