Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-04 06:44:00

Hegyekben állnak a használt autógumik Pécs határában - videó

Hegyekben állnak a használt autógumik Pécs határában. A telek mellett egy gumijavító-műhely üzemel. A tulajdonos azt mondta az abroncsok nagy részét idegenek rakták le, így nem az ő feladata elszállíttatni a hulladékot.

Szemmel láthatóan is ezres nagyságrendben gyűlnek a gumik hatalmas kupacokban ezen a Pécs melletti Cserkúthoz tartozó területen. Az hamar kiderült, hogy itt nem lehetne semmiféle hulladékot tárolni.

"Magam részéről meg is tettem a jelzést egyrészt az illetékes önkormányzat, másrészt a katasztrófavédelem felé. Akik meg is vizsgálták, helyszíni szemlét tartottak és megállapították, hogy teljesen szabálytalan tárolás. Korábban utána néztünk, nincs is területnek hulladékhasznosítási engedélye." - nyilatkozta az ATV Híradónak Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője.

A település jegyzője is vizsgálja, hogy mit lehet tenni.

"Ha a hulladék ellenőrizetlen körülmények között kerül elhelyezésre, akkor azt teszi lehetővé, hogy az ingatlan tulajdonosát kötelezzük arra, hogy a jogszabály szerinti kezeléséről gondoskodjon a hulladékoknak, abban az esetben, ha nem tudja megmondani, hogy ki helyezte el ezeket a hulladékokat." - fejtette ki Tihanyi Keve, jegyző.


A terület tulajdonosa egy olyan kft ügyvezetője, amelyik gumiszereléssel működik. Szerintük nem környezetszennyező a gumiabroncs, mert nem bomlik le és különben sem tűzveszélyes. Azt mondja, hogy az ott levő gumi jó része nem si az övé.

"Töredéke az ami a sajátom, ami engedéllyel, tárolási engedéllyel van a területen, de mivel az anyagiak nem engedik meg, hogy ezta területet körbe tudjam keríteni, ezért az állampolgárok úgy gondolták, hogy ez egy lerakat." - mondta híradónk kérdésére Tüke Ernőné, ügyvezető.

Az ügyvezető azt mondta, hogy egy éve lavinaszerűen érkeznek a használt gumik, alkalmanként még kamionnal is hoztak oda hulladékot, ezért szerinte nem neki kell azt onnan elvitetni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink