Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-31 15:49:00

Lovasi: Dézsi Csaba András a barátom, ma is kiállnék mellette

A Fidesz-központból azt kérték Dézsi Csaba Andrástól, hogy ne tegyen ki a kampányban a Facebook-oldalára olyan videót, amelyen Lovasi András szerepel – erről Lovasi beszélt a Spirit FM Spirit Show című műsorában Pajor Tamás és Szlazsánszky Ferenc vendégeként. A műsorban szó volt a Lovasit Dézsi melletti kiállásáért balról ért támadásokról is.

Lovasi: Dézsi Csaba András a barátom, ma is kiállnék mellette

Lovasi András kiváló embernek tartja Dézsi Csaba Andrást, ezért őt támogatta a győri időközi polgármesterválasztáson. Ha minden fideszes jelölt olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor Fidesz-szavazó lennék – mondta a Kispál és a Borz egykori énekese a Dézsi Facebook-oldalára felkerült rövid videóban. Az énekest heves bírálatok érték a különböző ellenzéki érzelmű celebritások részéről a videó miatt. Lovasi András most a Spirit FM Spirit Show című műsorában Pajor Tamásnak és Szlazsánszky Ferencnek beszélt a nyilatkozata által keltett viharról.

Lovasi András elmondta: elsősorban a támadások hangvétele lepte meg, eddig a „túloldal szélsőségeseitől” tapasztalt hasonló hangnemet. De – tette hozzá – aki házhoz megy a pofonért, az ne csodálkozzon. Arra a kérdésre, hogy a történtek fényében újra vállalná-e, hogy kiálljon Dézsi Csaba András mellett, Lovasi azt válaszolta: persze.

Arról, hogy hogyan készült a felvétel, Lovasi András a Facebook-oldalán írt bővebben. Mint kiderült: 15 éve ismeri Dézsi Csaba Andrást, akit kiváló orvosnak tart, ráadásul a barátja is. Aki nem prekoncepcióval közelít hozzám, annak tiszta lapot szoktam nyitni, és „erre a lapra 15 év alatt Csaba szép mondatokat írt gyöngybetűkkel”.

A videó elkészítésének körülményeiről Lovasi András elmondta: a választás előtti napon a Kiscsillag zenekarral Győrben játszottak, és a zenekar egyik tagja, Leskovics Gábor Lecsó (aki nem tudta, hogy Dézsi Csaba András polgármesterjelölt) felhívta Dézsit, akitől mint orvostól kért segítséget, ha úgyis jön a koncertjükre. Ekkor vetette fel Dézsi a videó lehetőségét, amelyben végül  Lovasi hangot adott a Fidesszel szembeni fenntartásainak és annak, hogy Dézsi ebből a rendszerből kilóg. Lovasi András elmondta azt is, hogy a Fidesz-központ nem akarta, hogy Dézsi feltegye Facebook-oldalára a videót, amelyen Lovasi támogatásáról biztosítja, mert Lovasi úgymond ellenség, de a tiltás - Lovasi szerint - nem érdekelte a polgármesterjelöltet.

Arra a kérdésre, hogy hogyan jutottunk el odáig, hogy nemcsak pártok, de civilek civilektől is „párthűséget” várnak el, Lovasi András azt mondta: ez a folyamat nem 2010-ben kezdődött. Az énekes elég szánalmasnak nevezte, hogy az ellenzék pártjai kilenc év alatt arra büszkék, hogy össze tudtak fogni, miközben más üzenetük azóta sincs.

A teljes beszélgetés pénteken 16.00 és 18.00 között a Spirit Showban hallható a Spirit FM-en Budapesten a 87.6-os frekvencián vagy a www.spiritfm.hu oldalon.

Ajánlom

További belföldi híreink