Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-31 17:01:00

Győr hárommilliós segítséget ajánl fel Vuhannak Dézsi polgármester javaslatára

AC/DC zenéjére gyülekeztek a képviselők Győrben, ahol Dézsi Csaba András polgármester javaslatára a közgyűlés első ülésén Győr 10 ezer eurót ajánlott fel, hogy ezzel támogassa testvérvárosát, Vuhant a koronavírus elleni küzdelemben - írta a gyorplusz.hu mai tudósításában.

A vasárnapi polgármester-választást követően az első közgyűlésre az AC/DC zenéjére gyülekeztek a képviselők Győrben. Dézsi Csaba András, mint megválasztott polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük a családját és barátait. “A mai életem egyik legfontosabb napja. Azonban orvosként hozzászoktam, hogy hiába az ünnepnap, nem állunk meg, hanem munkával folytatjuk tovább” - hangoztatta a gyorplusz.hu tudósítása szerint az eskütételét követően Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, a Városháza dísztermében tartott közgyűlésen, amelyen alpolgármestereket is választottak. Az egyik alpolgármester Szeles Szabolcs fideszes képviselő, a másik Perger Elza KDNP-s politikus, jogász lett.

Dézsi Csaba András a nyitóbeszédében azt mondta, Győr viharos időszakon van túl, de a győriek a január 26-i időközi polgármester-választáson a béke és az együttműködés mellett döntöttek, és hogy Győrt ne pártérdekek alapján irányítsák. “A győriek azt várják el tőlünk, amit megígértünk, így összefogva, együtt fogjuk irányítani azokat a munkálatokat, amelyek a város fejlődését szolgálják. Győr a győrieké, és olyan várossá kell tennünk, amilyennek szeretnék. Abban bízom, hogy nemcsak 140 ezer ember polgármestere lehetek, hanem 140 ezer munkatársam is lesz a város fejlesztésében” - mondta a polgármester, és azt is bejelentette: elindítják Győrben a környezetvédelmi programot, és a javaslatára egy környezetvédelmi bizottságot is létrehoztak.

A közgyűlésen - szintén a polgármester javaslatára- Győr 10 ezer eurós, hárommillió forintos segítséget ajánlott fel a Vöröskereszt vuhani szervezetének. Ezt szájmaszkok vásárlására fordíthatják a kínai városban élők.
Ajánlom

További belföldi híreink